Rodi

Geld voor ijzer en elektrakabels

Drada in Wormer is geïnteresseerd in oud ijzer en elektrakabels. (Foto: Drada)

WORMER - Oude wasautomaten, fietsen, gereedschap, elektrakabels; dit zijn spullen die vaak worden weggegooid bij het grofvuil. Wat veel mensen niet weten is dat deze spullen geld waard zijn. Het bedrijf Drada in Wormer koopt oud ijzer in en is daarom zeer geïnteresseerd in deze afgedankte producten.


Roodkoper, geelkoper, roestvrijstaal aluminium, lood, zink; al het oud ijzer kan naar Drada in Wormer. Het bedrijf heeft hiervoor een ophaalservice in het leven geroepen, maar het plaatsen van speciale containers behoort ook tot de mogelijkheden. Drada biedt reële, beursgebonden, prijzen.

Elektrakabels


Verder is Drada gespecialiseerd in het verwerken van elektrakabels. Het gaat hierbij dan vooral om koper en kunststof van elkaar te scheiden. "Wij maken er granulaat van", klinkt het trots. "Hierbij wordt gebruik gemaakt van de Sincro 315 machine en de SDT Automatic Wire Stripping Machine. De Sincro scheidt het plastic van het koper, waarna er twee producten over blijven, koper-granulaat en pvc-granulaat, die beide naar diverse afnemers gaan en verder verwerkt worden. De SDT kabelpelmachine snijdt de dikkere en langere kabels open aan twee kanten tot de koperen kern waarna deze gereed is voor verdere verwerking voor diverse afnemers."

Milieuvriendelijk


Het is dus raadzaam om in het vervolg even goed na te denken voor oude ijzeren voorwerpen en elektrakabels worden weggegooid. Drada kan dit, naar eigen zeggen, milieuvriendelijk verwerken en biedt er in de meeste gevallen nog geld voor ook. Kijk voor meer informatie op www.drada.nl of neem contact op via info@drada.nl of 06-53811197. Het adres is Malerstraat 12C, 1531 NW in Wormer.

Artikel geplaatst op dinsdag 11 februari 2014 - 09:26