Rodi

Ruijs inventariseert woonwensen Landsmeerders

Peter Ruijs. (Foto: aangeleverd)

LANDSMEER - Met de opening van Say Haey, een jongerenwooncomplex had Amsterdam Zuid-Oost onlangs een primeur. Ouders die vroegen ‘Waar zijn de woningen voor mijn kinderen die het huis uit willen?’ zijn dolenthousiast over dit woonproject. De praktijk is dat deze groep woningzoekenden zo’n zeven jaar op de wachtlijst staat, voordat zij een passende en betaalbare huurwoning vindt. Voor de units van 21 m2 of 30 m2 met eigen badkamer en keuken wordt tussen de 400 en 500 euro huur betaald.
Dit bericht in een landelijk ochtendblad wekte de aandacht van Landsmeerder Peter Ruijs. Hij lanceerde eerder al voor Landsmeer een plan om op het terrein van de Fazantenstraat zo’n 50 woninkjes te bouwen van 30 tot 35m2 voor alleenstaanden, jongeren, ouderen, gescheiden mensen of mensen die door omstandigheden zoals ontslag, langdurige ziekte in de problemen zijn gekomen en hierdoor aangewezen zijn op betaalbare huisvesting.”

Belangrijk


“Ik vind het belangrijk, dat er voor de eerder genoemde groepen uit Landsmeer in het dorp betaalbare woninkjes komen, exclusief voor de Landsmeerders. Ik wil de Landsmeerse bevolking polsen over de behoefte aan de bouw van zo’n veertig betaalbare woningen in Landsmeer. Als je er voor je inwoners wilt zijn, het dorpse karakter wilt behouden, je je realiseert dat jongeren die hier zijn opgegroeid hier ook willen wonen en dat ouderen hier hun oude dag willen slijten, dan kan het niet anders dan dat je je sterk maakt voor betaalbare woninkjes”, geeft Ruijs aan. Ik zie het helemaal voor me. Jongeren en ouderen, die samen in een wooncomplex wonen en die elkaar ook nog eens kunnen helpen en gezelligheid kunnen bieden. Als een oudere zich af en toe over de kat of hond van een jongere ontfermt, kan die jongere boodschappen doen voor zijn oudere buur. Kinderen die in de buurt van hun ouders kunnen blijven wonen, kunnen elkaar ook van dienst zijn. Misschien zijn er ook Landsmeerders, die willen participeren in een woonproject middels crowdfunding.“
Reacties: peterruijs@gmail.com, tel. 06-51231005.

Artikel geplaatst op dinsdag 15 maart 2016 - 10:11