Rodi

Geen ontkomen aan Escape Room Fun Farm

Alex (l) en Roy bouwen de kamers en verzinnen alle raadsels zelf. (Foto: Tineke Leegwater / RM)

SCHOORL - De deur valt in het slot. Daar sta je dan, opgesloten met vrienden, familie of collega´s in een ruimte, afgesloten van de buitenwereld. De sleutel is ergens, maar waar. Alleen aanwezige raadsels oplossen en puzzels maken bieden uitkomst. Beleef het in de kamers van Escape Room Fun Farm aan Rijksweg 47 in Schoorl.


Nederland telt circa 150 escape rooms. Het concept dankt zijn oorsprong aan oude computerspelletjes, zoals Crimson Room van Takagism Inc, uitgebracht in 2004. De eerste escape rooms in 2011 waren in vochtige kelders vol rommel en vuil, om de ervaring van het compleet alleen en opgesloten te zijn te vergroten. Tegenwoordig zijn het mooie locaties met veel aandacht voor decor en verhaallijnen.
Escape Room Fun Farm opende 1 juni van dit jaar haar deuren in het zwarte, opvallende pand aan de Rijksweg. Bedrijfsleiders Roy van Duin en Alex Vis bouwen zelf de kamers en verzinnen alle puzzels en raadsels, voorzien van de nieuwste technologieën. "We willen de bezoekers met ons concept een bijzondere beleving meegeven", vertelt Roy enthousiast. "Wij hebben steeds de uitdaging om nieuwe raadsels, thema's en decors te bedenken. Inmiddels zijn er twee volwassen escape rooms en een voor kinderen. Vrij bijzonder is onze royale relaxruimte waar je naderhand een hapje en drankje kunt nuttigen. Daarnaast is ons activiteitenaanbod inmiddels flink uitgebreid. Zo hebben we de nieuwe rage Archery Shoot Out in huis, kun je boogschieten, een gps-tocht doen, boerengolfen en ultimate frisbeeën; ideaal voor grotere groepen, zoals een bedrijfsuitje", vertelt Roy. Escape room wordt gezien als ultiem teamspel. "Samenwerken is cruciaal. De raadsels en puzzels zijn niet eenvoudig, binnen een uur moeten ze worden opgelost, anders kun je het schudden", lacht hij. "Niet echt natuurlijk. We geven hints als de opdrachten niet binnen een uur dreigen te lukken. Emoties als stress en euforie komen om de hoek kijken maar reden tot paniek is er niet; via een camera wordt altijd vanuit de controlekamer meegekeken en in elke ruimte is een noodknop aanwezig."

Escape Room Fun Farm, Rijksweg 47 (parallelweg), Schoorl, tel. 072-7271020, www.escaperoomfunfarm.nl

Artikel geplaatst op dinsdag 18 oktober 2016 - 09:37

Foto's