Rodi

Hij komt, hij komt...
Heerhugowaard maakt zich op voor intocht Sint

Sinterklaas en zijn pieten verheugen zich op hun bezoek aan Heerhugowaard. (archieffoto)

HEERHUGOWAARD - Sinterklaas komt zaterdag 19 november naar Heerhugowaard. Na een voorprogramma van dj Jacco Silver, dat omstreeks 10.30 uur begint op het Stadsplein, arriveert Sinterklaas om 12.00 uur in het gemeentehuis. Daar maakt hij op het balkon zijn opwachting. Burgemeester Han ter Heegde zal hem welkom heten in Heerhugowaard.
De klimpieten geven dit jaar weer een spectaculaire demonstratie van hun kunnen. Abseilend komen zij vanaf het dak van De Parelhof en van het balkon van het gemeentehuis. Verder verzorgen de majorettes van twirlvereniging De Boomtoppers een dansdemonstratie op zowel het Stadsplein als op het Raadhuisplein. Nadat Sinterklaas is gearriveerd gaat de hele stoet, onder begeleiding van een groot pietenorkest, door winkelcentrum Middenwaard, alwaar de Sint Het Pietenhuis opent in een leegstaand winkelpand nabij de ANWB-winkel.
Via de achteruitgang van Albert Heijn (bevoorradingsweg achterzijde Middenwaard) neemt Sinterklaas plaats op zijn kleurig versierde boot. Vertrek daar omstreeks 13.45 uur. De optocht wordt voorafgegaan door het pietenorkest en vervolgt zijn weg via de Zuidtangent naar de Middenweg, linksaf de Bickerstraat op en door naar het Raadhuisplein (aankomst 14.15 uur), waar Sint en zijn gevolg een stop van drie kwartier houden. De twirlers van de Boomtoppers verzorgen ook hier een demonstratie.
Om ongeveer 15.00 uur maakt de Sint zijn rijtour af met een stop bij grand café De Heeren aan de Middenweg, waar iedereen de goedheiligman een handje kan geven. Hij blijft hier tot 16.00 uur en dit is tevens het eindpunt van de route Genoemde tijdstippen zijn onder voorbehoud.
Radiozender Heerhugowaard A Life, te beluisteren op 106.7 FM en op de kabel op 89.0, doet rechtstreeks verslag van de intocht.

Artikel geplaatst op vrijdag 04 november 2016 - 09:10