Rodi

De Goede racet naar derde plek in Assen

Jim de Goede eindigde als derde (rechts). (Foto: aangeleverd)

ASSEN - The Cathedral of Speed was tijdens de paasdagen het terrein voor de racemotoren uit de zomeravondcompetitie. Waar op eerste paasdag getraind kon worden, werden op tweede paasdag de eerste races gereden. Zaankanter Jim de Goede kwam met zijn Suzuki uit in de RScup 600 F1 en eindigde als derde op het podium.

Het waren de eerste circuitkilometers van het jaar en het was voor Jim even inkomen. Hij rondde de training goed af en na een goed nachtje slapen was het tijd voor de racedag. Na gelukkig droge omstandigheden tijdens de kwalificatie mocht Jim vanaf vijfde positie starten in race 1.
De Goede kende een superstart en lag meteen tweede achter Menno. Echter bleek het lastig deze positie vast te houden. Vanaf vierde positie bleef De Goede vechten voor de derde plek, maar dat mocht niet baten.
In race 2 mocht de Goede starten vanaf vierde positie. Al naar gelang de race wist hij zich naar voren te rijden. Na even op twee te hebben gelegen werd de Goede toch terugverwezen naar de derde plek. Dat bleek ook het eindresultaat van zowel deze race als de racedag, een podiumplaats dus.

Artikel geplaatst op woensdag 19 april 2017 - 09:07Reacties (0)


Reageer

Laatste reacties