Rodi

Luna van der Ham brengt elke week de krant rond met haar hondje Jody
‘Sparen voor kaarten voor Comic Con en Fantasy Fair’

Luna bezorgt elke week trouw de Medemblikker/Koggenlander in de binnenstad in Medemblik. Hondje Jody wacht netjes totdat de krant in de brievenbus ligt. (Foto: Vincent de Vries / Rodi Media)

MEDEMBLIK – Luna van der Ham (16) brengt al drie en een halfjaar wekelijks de Medemblikker/Koggenlander rond, samen met haar hondje Jody. Ze loopt twee wijken in de binnenstad van Medemblik en haar broertje Finn ook eentje. Zo spaart ze voor leuke uitjes in het land.


De Medemblikse zit op het Media College in Amsterdam en koos voor de richting audio/visueel. “Mijn klasgenoten en ik nemen de filmcamera en fototoestel ter hand en monteren filmpjes en bewerken de foto’s die wij maken. Ik vind deze richting erg leuk en leer veel, maar na mijn opleiding van vier jaar wil ik graag naar de Hoge school van de Kunsten in Utrecht (HKU). Mijn passie is meer het tekenen van animatie en creëerde mijn eigen stijl. Ik zou graag mijn filmpjes terugzien op het internet."

Kranten bezorgen

Het duurt voor Luna anderhalf tot twee uur eer ze thuis is van school. Haar rooster verandert elk kwartaal, maar tot nu heeft ze donderdag een gunstig rooster. “Meestal ben ik voor het eten al klaar met de kranten bezorgen. Altijd samen met mijn hondje Jody. Zij wacht altijd keurig voor de winkels of bij de ingang van een tuinpad. Ik vind kranten rondbrengen leuk om te doen."
Sparen

Luna spaart met het geld, door kranten te bezorgen, voor kaarten voor de Elf Fantasy Fair in kasteel de Haar in Haarzuilens (Utrecht) en Comic Con, tijdens de jaarbeurs in Utrecht. “Omdat ik van leuke dingen houd, kan ik met dat spaargeld ook nog ‘merchandise’ kopen tijdens die evenementen. Oorbellen bijvoorbeeld of artikelen om mijn kamer op te leuken."
Fooi

Rond Kerst is het voor Luna een ‘gouden’ tijd. Langs de deuren gaan met de Rodi Bezorgerskrant. “Zo haal ik een mooi bedrag op. Vorige keer kreeg ik zelfs van een meneer 10 euro! En dan de rest nog! Met al dat geld kan ik mijn uitjes bekostigen en wordt mijn kamer steeds mooier.”

Artikel geplaatst op donderdag 18 mei 2017 - 08:00

Foto's