Rodi

Reddingsbrigade waarschuwt voor koud water

De Reddingsbrigade attendeert mensen op de lage temperatuur van het water. (foto aangeleverd)

IJUMIDEN - De Reddingsbrigade verwacht dat veel mensen vanwege het warme weer naar het strand of waterrijke gebieden zullen trekken. De Reddingsbrigade attendeert mensen op de lage temperatuur van het water, het water heeft nog niet de aangename zomerse waarde en dat geeft kans op onderkoeling en kramp. Door die verschijnselen kunnen mensen snel in de problemen komen in het water.
Geadviseerd wordt om alleen het water in te gaan op plaatsen waar de Reddingsbrigade toezicht houdt. Op veel plaatsen zijn de reddingsbrigades al actief, maar nog niet overal. Watersporters wordt geadviseerd beschermende wetsuits te dragen wat de kans op onderkoeling verkleint. Ook adviseert de Reddingsbrigade zonaanbidders om zich goed in te smeren. De voorjaarszon kan snel tot verbranding leiden.

Artikel geplaatst op vrijdag 26 mei 2017 - 12:35Reacties (1)


Marc 11 maanden geleden

Ik vond het wel meevallen met koud water.. Ik ben half april al met en vriend en vriendin naar en plas met steiger geweest. Zij zijn al niet van die zwemmers, zéker niet in die tijd van het jaar. Even aan het water voelen, oh kan best wel... Ik trok oude spijkerbroek, shirt en sweater aan. De steiger op en zij keken op veilige afstand naar de plons. Ik genoot van het zwemmen. Lekker opgefrist! Op het laatst had ik mijn goede spijkerbroek, shirt en oude trui aan en ging wandelen op de steiger, lekker uitwaaien. De wind was wat aangetrokken, en voelde zo lekker door mijn kleren. Zij bleven liever op het strand en keken al... Plons. Zij waren blij dat zij lekker droog bleven terwijl ik juist genoot van het zwemmen, lekker opgefrist was en dat ik nog een poos natte kleren mocht dragen. ;-)

Reageer