Rodi

Nieuwe woningen in stadshart

HEERHUGOWAARD - De gemeente Heerhugowaard heeft grootse plannen voor het stadshart. Met projectontwikkelaar De Nijs uit Warmenhuizen, de eigenaar van de grond, is een akkoord gesloten over de bouw van meerdere appartementencomplexen op drie lege plekken in het stadshart.
Al sinds 2001 ligt de ontwikkeling van het terrein stil. Natuurlijk was er de economische crisis die voor vertraging zorgde, maar nu die voorbij lijkt te zijn, mag er wel eens wat gebeuren, aldus de gemeente. Vorig jaar stapte ze naar de arbitragecommissie voor de bouw, die heeft bemiddeld tussen beide partijen. Er zijn nieuwe afspraken gemaakt. Zo moet achter het gemeentehuis een appartementencomplex verrijzen, waarvan de bouw in 2018 start. Naast het Stadsplein komen tweehonderd appartementen in blokvorm. Tevens is plaats ingeruimd voor enkele winkels en voorzieningen. Ook op de hoek van de Zuid- en de Westtangent zal worden gebouwd: hier komt een complex met 160 woningen.
Er wordt naar gestreefd om in elk geval een deel van de woningen te bouwen voor de sociale sector; daarvoor is men nog wel op zoek naar een woningcorporatie die deze woningen wil afnemen. De rest van de nieuw te bouwen woningen valt onder de vrije sector. Het is de bedoeling dat de drie appartementencomplexen in 2021 gereed zijn.

Artikel geplaatst op donderdag 08 juni 2017 - 11:05