Rodi

Van oldtimer naar elektrisch aangedreven theater

Wies en de Liefde heeft financiële steun nodig bij het ombouwen van hun oude Franse stadsbus uit 1977 naar een elektrische bus. (Foto: aangeleverd)

BERGEN - De Bergense band Wies en de liefde startte 10 oktober, tevens Dag van de duurzaamheid, een crowdfunding om hun oldtimer stadsbus om te kunnen bouwen naar een elektrisch aangedreven theater. Met dit project de Schone Liefde wil de band bijdragen aan een schoner milieu en bewustwording omtrent de voetdruk die iedere band, muzikant en festivalorganisator achterlaat. De band kan voor het project nog financiële hulp gebruiken.


De Franse stadsbus die de Bergense band Wies en de liefde heeft ingericht als reizend theater, wordt omgebouwd naar een elektrische bus. Door de steeds strengere regelgeving omtrent dieselmotoren werd het voor de band steeds lastiger om aanwezig te kunnen zijn op festivals en evenementen, binnen de milieu-zones. Met het plaatsen van een elektromotor wordt de actieradius van de band aanzienlijk vergroot. De installatie van de elektromotor zal worden verricht door het Amsterdamse bedrijf New Electric dat in 2016 de Damprijs voor het duurzaamste bedrijf heeft gewonnen. De band wil met het project een bewustwording creëren onder muzikanten en festival-organisatoren en doormiddel van dit project zelf de eerste Groene Muzikanten van Nederland worden. In hun rijdend theater, dat maximaal 50 bezoekers kan herbergen, zingen zij over verre bestemmingen, landschappen, op reis gaan, en nooit meer terug, en natuurlijk over de liefde, in al haar facetten. De band is opgericht door zangeres en componiste Wies Kavelaar, die begeleid wordt door haar drie liefdes - Wouter Mooy (gitaar), Ton Nieuwenhuizen (bas) en Andries Eleveld (drums) - allen met een lange staat van dienst in de theater- en kleinkunstwereld. Kijk voor meer informatie over het project op www.wiesendeliefde.nl

Artikel geplaatst op vrijdag 13 oktober 2017 - 13:56