Rodi

Donald Trump bezoekt Haarlemmermeer

Donald Trump. (Foto: Shutterstock)

HOOFDDORP - Donald Trump bezoekt dinsdag 14 november de gemeente Haarlemmermeer. Dat doet de president naar aanleiding van de grote overstromingen in de Amerikaanse staat Texas, afgelopen augustus. Trump wil zich nader oriënteren op watermanagement en het voorkómen van nieuwe overstromingen.
De Haarlemmermeerpolder is één van de grootste polders van Nederland. Volgens Trump’s woordvoerder Sarah Sanders wil de president zelf in ogenschouw kunnen nemen hoe water en land hier effectief - en blijvend - zijn gescheiden. Trump landt op Schiphol voor een tussenstop op een privéreis. Hij neemt een middag de tijd voor het bezoeken de Haarlemmermeerse gemalen De Leynden en De Cruquius. Daarna gaat de president naar de studio’s van MeerRadio in Hoofddorp voor een online persconferentie met Amerikaanse media. MeerRadio overweegt om de gedachtewisseling tussen Amerikaanse journalisten en Trump live uit te zenden. Diverse Nederlandse autoriteiten zijn al bezig om de nodige verkeers- en veiligheidsmaatregelen te treffen rond het presidentiële bezoek. Het laatste bezoek van een Amerikaanse president aan Nederland was in 2013, toen Barack Obama in maart landde op Schiphol. Het logistieke en veiligheidsdraaiboek van dat bezoek vormt de leidraad voor het aanstaande bezoek van Trump.

Haarlemmermeer voorbeeld


In augustus regende het dagen achter elkaar rond Houston in Texas, in het kielzog van de orkaan Harvey. Op sommige plekken wel 40 cm in een paar dagen. Gouverneur John Hickenlooper sprak van een 'duizelingwekkende hoeveelheid regen'. Duizenden mensen moesten worden geëvacueerd. Eerder deze eeuw waren er grote overstromingen in onder andere Louisiana en Colorado. Dijken en andere vormen van watermanagement moeten nieuwe problemen voorkomen – en Haarlemmermeer zal daarvoor wellicht als voorbeeld dienen.

‘Nieuws=Nieuws. Toch?!’


Nieuwsgierigheid gepikkeld? Interesse opgewekt? Natuurlijk! Maar het bovenstaande bericht is een schoolvoorbeeld van ‘nepnieuws’. Normaal gesproken treft u in Nieuwsblad Haarlemmermeer geen nepnieuws aan, want de redactie checkt elk bericht. Maar nu is er een goede reden voor. Komende 14 november gaat de workshop ‘Nieuws=Nieuws. Toch?!’ voor middelbare scholieren uit Haarlemmermeer van start. Dit is een coproductie van MeerRadio, PierK en Podium voor Architectuur. Het doel van deze workshop is om middelbare scholieren inzicht geven in het verschil tussen echt nieuws en fakenieuws. Hen bewust maken van de negatieve kanten van (social)media, mediawijsheid bevorderen en kritisch burgerschap stimuleren. Aan zulke goede doelen dragen wij als Nieuwsblad Haarlemmermeer graag een opvallend steentje bij.

Artikel geplaatst op woensdag 08 november 2017 - 08:12Reacties (2)


Anneke van der Veer 6 maanden geleden

Zoals het u ongetwijfeld niet is ontgaan, heeft Politiek STERK goede contacten in het Haagsche. Hier vingen we nog onbevestigde berichten op, dat ook Koning Willem Alexander tijdens het bezoek van Trump van de partij zal zijn! Deels omdat het dan een spontaan treffen kan worden tussen twee staatshoofden, maar ook omdat de Koning in zijn vorige carrière gespecialiseerd was in watermanagement.
Aansluitend zullen Trump, de Koning en Burgemeester Weterings – die nog net even van dit heugelijke bezoek kan genieten voordat hij naar Tilburg vertrekt – een korte rondrit per bierfiets maken door PARK21. Er werd speciaal gekozen voor de Oudhollandse attractie de bierfiets omdat dit zo prachtig past bij de persoonlijkheid van de President.
Wij wensen de Koning, de Burgemeester, Meerradio, PierK en Podium voor Architectuur ontzettend veel plezier toe.

Sjaak de black 6 maanden geleden

Maar al die andere kinderen dan? Waarom hebben zij zoveel moeite met eten?
Ook andere factoren zoals de nee-fase, spanningen thuis of de opvoedstijl van ouders spelen een rol. Iedereen wordt geboren met interne signalen die aangeven hoeveel eten je nodig hebt. Een kind weet dus zelf het beste wanneer het behoefte heeft aan eten en wanneer het genoeg gehad heeft. Als kinderen hier niet naar leren luisteren, doordat ze bijvoorbeeld moeten eten, terwijl ze geen honger meer hebben, leren ze minder goed naar de interne signalen luisteren.

Reageer