Rodi

Column Stem in de Stad
Een zeer moedige actie bij Loket in de Stad

Tijdens het spreekuur ontmoet ik een jongeman die ik nog niet eerder heb gezien. Hij vertelt dat hij vanuit een moeilijke situatie komt en het nu gelukkig beter gaat. Hij wil nog meer goede stappen zetten in zijn leven en dat kan pas als er een belangrijke brief verstuurd wordt. Zijn vraag is of ik daarbij kan helpen. Hij beheerst de Nederlandse taal niet goed en vindt het moeilijk om de juiste woorden te vinden om zijn verhaal goed te kunnen doen.
Ik luister naar hem, ik zie zijn verdriet en geef aan dat ik tijd maak om te helpen met de brief. Het blijkt dat hij als oud-postbode zijn excuses wil aanbieden aan zijn ex-werkgever. Hij vertelt dat hij op een bepaald moment ziek is geworden, waardoor hij zijn werk niet meer goed kon en doen en daardoor fouten maakte. Ik ben onder de indruk van zijn kracht om dit in zien en zijn moed om daar actie op te ondernemen. Samen maken we de brief en hij post hem. Een paar weken later lees ik in een Haarlemse krant dat er een stapel niet-bezorgde post is gevonden en dat deze alsnog bij de juiste mensen afgeleverd zal worden. Het kwartje valt en ik ben erg blij om te lezen dat de brief tot iets goeds heeft geleid.
Ik hoop dat het goed gaat met mijn cliënt en ga weer verder met de spreekuren. Ze zijn op dinsdag, donderdag en vrijdag van 11.00 uur tot 13.00 uur. We zijn er voor mensen die dakloos zijn, die nog geen hulpverlener hebben en die in het centrum van Haarlem wonen. We krijgen diverse vragen op het gebied van uitkeringen, wonen, zorg en praktische ondersteuning om het leven op straat vol te houden. Om aan deze laatste vraag te kunnen voldoen, doe ik een oproep. Als u een slaapzak heeft en die niet meer gebruikt, breng deze langs bij Stem in de Stad. Wij kunnen onze gasten er goed mee helpen.
Petra de Vries
Coördinator spreekuren bij Stem in de Stad

Artikel geplaatst op donderdag 23 november 2017 - 09:55