Rodi

Schoencadeautip: Zaanse Kalender 2019
Maak kans om een exemplaar te winnen

Dick Vonk in zijn woonkamer in Krommenie. (Foto: Yvette van der Does)

KROMMENIE - De Zaanse Kalender is ook dit jaar weer getekend door Dick Vonk uit Krommenie. Uitgever Jaap Leguijt heeft samen met Vonk weer voor elke pagina een karakteristieke Zaanse locaties uitgekozen. De kalender met pentekeningen zijn te verkrijgen in de Zaanse boekhandels. Een leuk lokaal cadeau voor in de zak van Sinterklaas.


In het voorjaar was de kunstenaar weer veel te zien: buiten tekenend op zijn en vanaf een krukje. "De lente is de beste tijd om te tekenen", vindt Vonk. "Dan hebben de bomen nog geen bladeren en zijn de panden goed te zien. De prenten voor de Zaanse Kalender 2019 heb ik in opdracht gemaakt, maar ik tekent wel echt voor mezelf- puur voor mijn plezier" zegt hij trots. "Je kunt aan het lage standpunt van de tekeningen trouwens goed zien dat ik vanaf een stoel werk. Passanten vinden het leuk als ze mij buiten tegenkomen, daar zittend achter mijn schetsblok. Soms komen bewoners zelfs naar buiten om me een kop koffie aan te bieden."

Kalender winnen

Redactie Zaan heeft de eer een Zaanse kalender 2019 cadeau te doen aan een lezer. Stuur een bericht naar: redactiezaan@rodi.nl onder vermelding van: Zaanse Kalender 2019 (het kan ook via de Facebook-pagina: Zaanstreek op Zondag, like dan ook meteen de pagina)en wie weet hangen de 13 potloodtekeningen vanaf januari bij u aan de muur. De winnaar wordt bekendgemaakt in de volgende editie van Zaanstreek op Zondag.

Artikel geplaatst op woensdag 07 november 2018 - 13:00


Reacties (2)


A h visser 3 maanden geleden

Graag zou ik in aanmerking komen van de schitterende kalender 2019.
Mijn adres is klaaskater str 8 1501pp Zaanda

Anne Visser 3 maanden geleden

Heb hem gedeeld ,kon het niet lijken.
Gr Anne.

Reageer