Rodi

Mooie kazen, vrijwel allemaal in Noord-Holland gemaakt
Beuse Marktkaashandel geniet van het ‘ons kent ons’ op de markt

Marktkaashandel Beuse is al sinds de oprichting van de markt in de Floresstraat in 1945/1946 te vinden. (Foto: Rodi Media)

HAARLEM – Ambachtelijke rijping, pure smaken en mooie (veelal lokale) producten. Marktkaashandel Beuse is in 1928 opgericht in Purmerend. Ze zijn gestart op de Botermarkt – waar zij nog steeds elke zaterdag te vinden zijn – en staan sinds de oprichting van de markt op de Floresstraat (vlak na de Tweede Wereldoorlog) ook op de donderdagmarkt in Haarlem.


“Mijn opa is in 1928 begonnen met de Marktkaashandel. We zijn een klein familiebedrijf. Het is van vader op zoon doorgegeven en inmiddels runt de vijfde generatie het bedrijf dat gevestigd is in Purmerend. Hier hebben we een eigen pakhuis waar we de kaas op houten planken op natuurlijke wijze laten rijpen. Deze ambachtelijke rijping (soms wel vier jaar lang) is arbeidsintensief en komt daarom nog maar weinig voor maar levert uiterst smakelijke kaas op”, legt Frans Beuse uit.

Op de markt wordt de kaas vers afgesneden. Naast de mooiste kwaliteiten Hollandse kazen, die vrijwel allemaal in Noord-Holland worden gemaakt, verkoopt Beuse ook Franse kaas, scharreleieren en roomboter. De kaas kan gratis vacuüm verpakt worden, handig voor op reis of voor op voorraad.
Al vanaf de oprichting van de markt in 1945/1946 staat Beuse Marktkaashandel er. Bewoners van deze wijk weten Beuse al die tijd te vinden. “En andersom kennen wij onze klanten ook goed. Het is een echte gezellige buurtmarkt, waar de bewoners en kooplui elkaar kennen. Het aanbod, zowel in kooplui als producten, is het laatste jaar enorm gestegen.”

Artikel geplaatst op donderdag 29 juni 2017 - 04:59Reacties (0)


Reageer