Rodi

Kwart eeuw Roijé Bodyfashion op de Floresstraat
Jan Roijé geniet van de afwisseling en de gezelligheid op de markt

HAARLEM – “Het werk op de markt is elke dag anders. Het directe contact met klanten is gezellig, er is altijd reuring en het is het buitenleven dat ons elke dag weer de spirit geeft”, laat Jan Roijé van Roijé Bodyfashion enthousiast weten.


De onderneming Jan Roijé Bodyfashion bestaat al ruim 60 jaar. Vroeger begonnen als kleding/bodyfashion winkel in de Amsterdamse Jordaan en toen ook al (eind jaren 50) gestart met markten in Haarlem en Wormerveer. “Wij hebben op alle Haarlemse markten gestaan: Botermarkt Grote Markt, Floresstraat, Zomerkade en in Schalkwijk.” Roijé nam in 1992 de zaak van zijn ouders over en staat dit jaar dus 25 jaar op de Floresstraat.

Alles op het gebied van ondergoed, nachtkleding, lingerie, badkleding is te vinden in de kraam van Roijé Bodyfashion. In de winkel komen daar ook handschoenen en mutsen bij. Met een team van ongeveer tien personen houdt Jan Roijé zijn bedrijf draaiende. “Ik krijg hulp van mijn vrouw, mijn zus, neef en nicht. Een echt familiebedrijf dus. Daarnaast zijn er een aantal jongens en meiden die assisteren bij het opbouwen en inpakken.” Samen met zijn nicht Anja staat Roijé garant voor ruim 80 jaar verkoopervaring. “Wij geven uitgebreid advies, daar kan geen webshop tegen op. De klanten zijn tevreden en komen vaak een kijkje nemen bij het nieuwe aanbod.''

Roijé is elke week op vijf markten te vinden: in Lisse, Haarlem (Schalkwijk en de Floresstraat), Wormerveer en Almere-Stad. “Het karakter van de markt en de omgang met klanten is elke dag weer anders. De donderdagmarkt in de Floresstraat is een hele gezellige en echte buurtmarkt. In de beginjaren was de markt bijna twee keer zo lang maar deze markt heeft zijn gezelligheid en sociale functie behouden. Er staat een kwalitatief uitstekend aanbod in diverse branches”, aldus Roijé.

Artikel geplaatst op donderdag 29 juni 2017 - 04:31Reacties (0)


Reageer