Rodi

Donderdags is de Floresstraat dé place to be!

HAARLEM – De markt op donderdag in de Floresstraat bestaat al jaren en is een begrip in Haarlem Noord. Door het laagdrempelige karakter, de gezelligheid en de goede sfeer is dit een plek waar vele Haarlemmers hun dagelijkse boodschappen én hun portie dagelijkse gezelligheid halen.


De donderdagmarkt valt onder de categorie middelgrote markten en is een echte buurtmarkt. Door de ligging midden in een woonwijk heeft deze markt een sociale functie en is het tevens een ontmoetingsplek voor buurtbewoners. Door het veelzijdige aanbod – zowel food als nonfood – is dit een geschikte plek voor de dagelijkse boodschappen.

“De meeste ondernemers die hier staan, kennen elkaar al jaren”, vertelt Ed Mense, coördinator voor de markten in Haarlem. “Dat merk je aan de gemoedelijke sfeer. De meesten hebben een grote vaste klantenkring waarmee ze ook een goede band hebben. Je merkt echt dat de consument een binding heeft met deze markt. Het gevarieerde aanbod is van zeer hoge kwaliteit. Neem bijvoorbeeld de uitgebreide viskraam. De vis wordt dagelijks van bij de afslag in IJmuiden gehaald. En dat proef je!”

Artikel geplaatst op donderdag 29 juni 2017 - 04:36Reacties (2)


MB 11 maanden geleden

Er wordt gesproken over dagelijkse boodschappen in de Florisstraat, er zijn nauwelijks winkels in deze straat, alleen hondjekoek, de donderdag markt is er allen op donderdag, in he bericht woord gesugereed dat het een dagelijkse markt is.

Met vriendelijke groet.
MB

MB 11 maanden geleden

Ben vergeten dat er wel winkels zijn, maar niet voor je dagelijkse boodschappen, die haal je om de hoek bij de groot grutter.

Reageer