Rodi

Première Rumspringa van Orkater/de Nieuwkomers

Rumspringa Orkater De Nieuwkomers. (Foto: privé archief)

HAARLEM - Rumspringa is het debuut van Iona Daniel en Rineke Roosenboom als Nieuwkomers bij Orkater. Ze slaan de handen ineen met de eigenzinnige rockband Shaking Godspeed en vertellen in deze rock-opera hun verzonnen waar gebeurd verhaal over het opgroeien in een sekte. Op zaterdag 29 april gaat deze voorstelling in première in de Toneelschuur.


In Rumspringa vertellen zij hun opzienbarende verhaal over het opgroeien in de Kring van Welsch. Een sektarische leefgemeenschap, die veel wegheeft van Scientology, de Amish en andere omstreden genootschappen, die met hun geheel eigen wetten en regels altijd een grote aantrekkingskracht op mensen hebben. Rumspringa is een persoonlijke voorstelling over de verleiding, maar ook verstikking van zo’n gemeenschap. Waar je zowel binnen- als buitengesloten kan raken.

Rumspringa van Orkater/de Nieuwkomers is te zien op woensdag 26, vrijdag 28 en zaterdag 29 april. De première is op zaterdag 29 april. De voorstellingen beginnen om 20.00 uur in de Toneelschuur, Lange Begijnestraat 9 inHaarlem. Kaarten (vanaf € 13,50 / € 15,50 / €17,50) zijn te koop bij de Toneelschuur, via www.toneelschuur.nl of 023 5173910.

Artikel geplaatst op donderdag 13 april 2017 - 12:21Reacties (0)


Reageer