Rodi

Toneelschuur presenteert theaterseizoen 2017-2018

(Foto: Toneelschuur)

HAARLEM - De Toneelschuur presenteert het nieuwe theaterseizoen 2017-2018. Dinsdag 23 mei verscheen de nieuwe theaterbrochure van de Toneelschuur. Het hele programma en de digitale versie van de brochure staan ook op www.toneelschuur.nl.


Komend seizoen biedt de Toneelschuur diverse series aan die het bezoek aan een voorstelling kunnen verrijken: twee Toneelschuur eXclusief-series, een Dans eXclusief serie en in samenwerking met de Haarlemse Stadsschouwburg is de serie Dubbelspel samengesteld. Tijdens Boek&Schuur staat de relatie tussen boek en theatervoorstelling centraal en na afloop van de Backstage avonden vragen de jonge Toneelschuur ambassadeurs de theatermakers het hemd van het lijf.

Zoals elk seizoen is de Toneelschuur de thuisbasis voor de voorstellingen van Toneelschuur Producties. Het productiehuis komt met maar liefst vier premières in het eigen theater. Het seizoen begint met Het lijden van de jonge Werther. Eline Arbo, nieuwe regisseur bij Toneelschuur Producties, regisseert een zelfgeschreven theaterbewerking van de klassieke roman van Johann Wolfgang von Goethe. Paul Knieriem regisseert de tragikomedie De Huisbewaarder van Harold Pinter en werkt na het grote succes van ‘Met mijn vader in bed (wegens omstandigheden)’ opnieuw samen met Magne van den Berg en René van ’t Hof. Nina Spijkers wijkt af van het bekende pad van het klassieke repertoire toneel en maakt samen met een club jonge acteurs de muzikale montagevoorstelling Geluk. Na ‘Smekelingen’ en ‘Troje Trilogie’ is Andromache maakt Olivier Diepenhorst opnieuw een stuk gebaseerd op een eeuwenoude Griekse tragedie. Hij heeft hiervoor een ijzersterke cast ter beschikking: bestaande uit o.a. Roeland Fernhout, Kirsten Mulder, Ellen Parren en Matthijs IJgosse.

Gedurende het seizoen boekt de Toneelschuur voortdurend nieuwe voorstellingen bij. Tijdens het seizoen worden er onder de noemer Toneelschuur eXtra ook veel inleidingen, nagesprekken en andere randprogramma’s geprogrammeerd. Het actuele (theater) aanbod is altijd te vinden op onze www.toneelschuur.nl, in de e-mailnieuwsbrieven en in de tweemaandelijkse theateragenda.

Artikel geplaatst op maandag 15 mei 2017 - 10:02