Rodi

The Pilgrims punksoulrock'nroll theatertoer

The Pilgrims. (Foto: Ron Koffeman)

BLOEMENDAAL - The Pilgrims treden zaterdag 8 juli op in Caprera Bloemendaal met de theatertoer punksoulrock'nroll. De haarlemse/Zaanse rockband Sway geeft een gastoptreden.


Begin dit jaar startte de theatershow, die bewust uit slechts tien optredens bestaat. Het karakter blijft daardoor uniek. The Pilgrims beleefden hun hoogtijdagen in de jaren negentig van de vorige eeuw. Zanger en gitarist Reniet Vrieze gaf de band met zijn rauwe, intense stem een internationaal geluid. Was het domme pech, mismanagement of onderschatting? Hoe dan ook, de band brak nooit door in de orde van grootte zoals bijvoorbeeld Kensington nu wel doet. Na de doorbraaksingle White Men, van het debuutalbum Once To Everything denkt rockminnend Nederland dat het gaat gebeuren, maar de band verzeild in een ruzieachtige sfeer met de platenmaatschappij en het zwaar onderschatte album Red (’93) wordt nauwelijks gepromoot.

The Pilgrims herrijzen als een feniks uit de as! En wel in Caprera. Op naar het magische openluchttheater, gelegen in de duinen van Bloemendaal. In de concerten komt het complete muzikale spectrum van The Pilgrims aan bod: zowel rauwe, harde en rocky, als filmische, breekbare muziek. Nieuwe nummers en oud werk in een nieuw jasje, gebracht door heerlijke muzikanten en met de nog altijd kenmerkende stem van Reniet Vrieze. Het geluid en licht wordt verzorgd door de besten en is waanzinnig.

Voor What The World Needs Now, een initiatief van Leo Blokhuis en Guuz Hoogaerts om muzikanten met protestsongs een geluid te laten horen tegen haat en uitsluiting en voor de liefde, hebben The Pilgrims graag ja gezegd door het mooie en rauwe Hope In My Dreams in te zenden. En live gespeeld op Radio 2: https://youtu.be/S5EHa4tflqE Deze en uiteraard ook de meer rocky nummers zoals White Men of Can’t Resist worden 8 juli live gespeeld in Caprera Bloemendaal. Met als support act de Haarlemse/Zaanse rockband Sway.

De bezetting van The Pilgrims anno nu: Reniet Vrieze (zang/gitaar), Henri van Bergen (drums), Dave Besse (bas), Roy Jansen (gitaar), Niels Schutten (Hammond/piano), Jasmijn de Graaff (cello) en Marcel Smet, Karlijn de Vries en Suzan de Reus (backing vocals).

Artikel geplaatst op donderdag 29 juni 2017 - 11:29Reacties (0)


Reageer