Rodi

Filmvertoning ‘Maria, I need your lovin’

HAARLEM - De film 'Maria, I need your lovin' wordt donderdag 13 juli vertoond in het Dolhuys in Haarlem. Nadat fotograaf Martijn van de Griendt eind 2007 Maria op straat in Eindhoven ontmoette en polaroids van haar maakte, kocht hij een filmcamera om haar ook op bewegend beeld vast te leggen. In een snel gemonteerde stijl dender je als kijker door acht jaar van Maria’s leven.


Maria werd als baby geadopteerd uit Brazilië, kreeg problemen met haar adoptieouders, liep van huis weg en werd op haar elfde in een jeugdinstelling geplaatst. Ze kwam in aanraking met drugs, kreeg foute vriendjes en werd op haar zestiende moeder. Maria is achttien op het moment dat Martijn van de Griendt haar besluit te volgen. Van de Griendt: "In mijn fotografie ben ik altijd op zoek naar de kracht en tegelijkertijd de onzekerheid van jongeren. Net als in mijn foto’s, zit ik ook in de film dicht op de huid van Maria. In korte tijd is het vertrouwen zo gegroeid dat zij me met mijn camera heel dichtbij liet.’"
Fotograaf Martijn van de Griendt (1970) studeerde aan de School voor Journalistiek in Utrecht en later aan de kunstacademie in Den Haag. Hij werkt onder andere voor Het Parool en Oor. Van de Griendt is bekend vanwege zijn portretten en documentaire fotografie. Jeugdcultuur fascineert hem. Na afloop is er met documentairemaker Martijn van de Griendt een vragenronde.

De film start om 19.30 uur in het Dolhuys. In het museumcafé is vanaf 17.30 uur een maaltijd te verkrijgen voor €10,00. Graag vooraf reserveren via de website van het Dolhuys.

Artikel geplaatst op donderdag 29 juni 2017 - 11:46Reacties (0)


Reageer