Rodi

Met Waterkoets op bezoek bij Waterbazen in Cruquius Museum

(Foto: aangeleverd)

HAARLEM – Stap op donderdag 13 juli of vrijdag 21 juli op de Waterkoets in het Spaarne in Haarlem, voor een vaartocht naar Cruquius Museum. Onderweg vertelt een Gildegids het verhaal over het water, waterbeheer in verleden, heden en toekomst in de regio Haarlem. In Cruquius Museum is de tentoonstelling over de Waterbazen te zijn en krijgen bezoekers een demonstratie van de grootste Cornish stoommachine ter wereld.


Aanleiding voor dit arrangement is de tentoonstelling Waterbazen, te zien in de Grote of St. Bavokerk in Haarlem, het Rijnlandshuis in Spaarndam en Cruquius Museum in Cruquius. Op deze drie belangrijke ‘waterplaatsen’ in en rond Haarlem is deze tentoonstelling van Rijkswaterstaat en de Waterschappen te zien over het waterbeheer in verleden, heden en toekomst en aan de huidige gevaren van de klimaatverandering. De tentoonstelling loopt tot 17 september.
De vaartochten op 13 en 21 juli starten om 10.30 uur en duren tot 13.30 uur. Op- en afstappen aan de overkant van het Teylermuseum, Korte Spaarne tegenover nummer 23 (links van de Gravenstenenbrug). Kosten van dit arrangement met gratis koffie en thee aan boord zijn € 25 per persoon met museumkaart, €30 zonder museumkaart. De lunch kost 7,50 euro. Aanmelden (verplicht) via info@dewaterkoets.nl. Zie voor nadere informatie: www.dewaterkoets.nl, www.haarlemmermeermuseum.nl en www.gildehaarlem.nl/stadswandelingen.

Artikel geplaatst op dinsdag 04 juli 2017 - 11:04Reacties (0)


Reageer