Rodi

Pletterij Festival tijdens Haarlem Jazz & More

HAARLEM - Na het succes van vorig jaar is de Pletterij dit jaar opnieuw een officieel podium van Haarlem Jazz & More. Donderdag 17 en vrijdag 18 augustus zullen in de intieme theaterzaal van de Pletterij vier gratis concerten worden gegeven, die de faam van de Pletterij op het gebied van jazz bevestigen.


Dit jaar staat Han Bennink centraal, legendarisch drummer en multi-talent die onlangs 75 jaar is geworden. Zijn staat van dienst liegt er niet om: in de jaren zestig begeleidde hij Amerikaanse jazzsterren als Sonny Rollins, Ben Webster, Wes Montgomery en Eric Dolphy.

Donderdag 17 augustus staat Guus Janssen met hem op het podium, de veelzijdige pianist en componist. Deze combinatie belooft veel. Vrijdag 18 augustus speelt Han Bennink samen met zijn jonge collega Joris Roelofs, jazz-saxofonist (waaronder altsaxofoon), klarinettist en fluitist. Na de concerten van Han Bennink is er om 22.00 uur een tweede jazzconcert: op donderdag treden The Nordanians! op: geboren in Amsterdam-Noord maar met klanken van over de gehele wereld. Zij spelen nieuw repertoire van hun onlangs verschenen album Dr. Mysore.

Het festival binnen het festival wordt vrijdagavond om 22.00 uur afgesloten door Paul van Kemenade, Wolter Wierbos en Reinier Baas. Paul van Kemenade is altosaxofonist, componist, bandleider en producer. Wolter Wierbos wordt beschouwd als een van de beste trombonisten. Hij speelt over de hele wereld. Dat kan ook gezegd worden van de gitarist en componist Reinier Baas. Hij wordt wel de ongekroonde koning van de eigentijdse jazz genoemd en heeft dit jaar de Edison Award gewonnen in de categorie jazz.

Alle concerten zijn gratis, reserveren is niet mogelijk. De Pletterij is gevestigd aan de Lange Herenvest 122, 2011 BX Haarlem.

Artikel geplaatst op maandag 10 juli 2017 - 10:20Reacties (0)


Reageer