Rodi

The Nordanians! in de Pletterij

The Nordanians!. (Foto: aangeleverd)

HAARLEM - De Pletterij is dit jaar opnieuw een officieel podium van Haarlem Jazz & More. Donderdag 17 en vrijdag 18 augustus zullen in de intieme theaterzaal van de Pletterij vier gratis concerten worden gegeven, die de faam van de Pletterij op het gebied van jazz bevestigen. Donderdag 17 augustus om 22.00 uur treden The Nordanians! op.


Geboren in Amsterdam-Noord maar met klanken van over de gehele wereld, dat zijn The Nordanians! De band bestaat uit Boy Edgarprijswinnaar Oene van Geel (viool), Mark Tuinsta (gitaar) en Europees meester op zijn instrument Niti Ranjan Biswas (tabla). Zij spelen een mix van traditionele raga’s, dansbare funk en intieme kamermuziek. De eerste cd Tabla Rasa verscheen in 2011 en de nieuwe cd Dr Mysore is net uit! De Volkskrant noemt de band ‘Een driekoppig monster met de achteloze lichtvoetigheid van een ballerina’ en jazzjournalist Vera Vingerhoeds schrijft ‘Live maken the Nordanians dit alles ook helemaal waar; hun concerten zijn vol van energie en overtuigen ieder publiek.’ Tijdens hun optreden in de Pletterij spelen zij nummers van hun nieuwste cd Dr. Mysore. Ook bayanspeler Oleg Fateev, te horen op het album, speelt in de Pletterij mee.

Voorafgaande aan het concert en aan het einde van de avond tot 24.00 uur draait dj Joost Verhagen. Speciaal voor Haarlem Jazz & More heeft hij een set voorbereid, bestaande uit soul, funk en jazz, afgewisseld met groovende fusion, stampende punkjazz, exotische afrobeat en dansbare electronica.
Het concert is gratis, net zoals de andere drie concerten tijdens Haarlem Jazz & More, reserveren is niet mogelijk. De Pletterij is gevestigd aan de Lange Herenvest 122 in Haarlem.

Artikel geplaatst op maandag 24 juli 2017 - 10:52