Rodi

Jazz&World in de Pletterij

Almeida / Dijkstra / Van Wijck. (Foto: aangeleverd)

HAARLEM - Het nieuwe muziekseizoen in de Pletterij is onlangs van start gegaan onder de naam Jazz&World, een seizoen vol jazz- en wereldmuziek. Het is de organisatie ook dit seizoen weer gelukt om stijl overschrijdende, vernieuwende acts van hoog niveau te programmeren. Vrijdag 13 oktober staat het improvisatietrio Almeida / Dijkstra / Van Wijck op het podium.


Het trio bestaat uit de Portugese contrabassist Gonçalo Almeida, de in de Verenigde Staten wonende Nederlandse saxofonist Jorrit Dijkstra en drummer/ percussionist Friso van Wijck. De drie nemen je mee op hun muzikale reis, een aaneenschakeling van improvisaties die rijk zijn aan textuur, toon en techniek. Het trio bestaat uit drie sterke muzikanten. De Portugese bassist en componist Gonçalo Almeida (Lissabon, 1978) woont tegenwoordig in Rotterdam, waar hij aan het conservatorium studeerde bij o.a. Hein van Geyn, Stefan Lievestro en Marius Beets.

Het concert begint om 20.30 uur. Kaarten kosten 10 euro (jongeren tot 25 jaar en mensen met een haarlemPas betalen 7,50 euro). Pletterij, Lange Herenvest 122 in Haarlem.

Artikel geplaatst op dinsdag 10 oktober 2017 - 11:51