Rodi

Amateur Symfonie Orkest jubileert met ‘een Zauberflöte’

(Foto: Tom Knol)

HAARLEM - Het Haarlems Amateur Symfonie Orkest (HASO) bestaat dit jaar 85 jaar. Dit wordt gevierd met een bijzondere uitvoering van de opera ‘Die Zauberflöte’ van W.A. Mozart.


Spelers van diverse amateurorkesten en individuele amateurmusici uit Haarlem en omgeving zijn voor deze speciale gelegenheid uitgenodigd, om samen met het jubilerende HASO, onder leiding van dirigent Annelies Smit, mee te komen spelen. Met dit scratchproject wil het jarige HASO de verbinding maken met de andere amateurorkesten in de regio.

Tevens biedt het HASO graag een podium voor aankomende talenten. Studenten van het conservatorium uit Den Haag en Rotterdam zullen de solopartijen voor hun rekening nemen. De koorzang wordt verzorgd door koren uit Haarlem en omgeving. Het Weiland Ensemble (gemengd koor), het Flowerdale Boys Choir aangevuld met leden van het Koninklijk Haarlems Mannenkoor Zang en Vriendschap zullen deelnemen aan dit jubileumconcert. Kunstenaar Sipke Huismans heeft voor deze gelegenheid prachtige aquarellen gemaakt, die tijdens het concert zullen worden geprojecteerd.

Het concert vindt plaats op zondag 29 oktober in de concertzaal van De Philharmonie, aanvang 15.30 uur. Kaarten à € 19,50, zijn verkrijgbaar bij de kassa of via de website van Philharmonie Haarlem. Donateurs, CJP en houders van een Haarlempas, betalen € 17,50. Kinderen tot 14 jaar € 9,50.

Artikel geplaatst op maandag 16 oktober 2017 - 15:59