Rodi

Paul Marselje 50 jaar op het podium

(Foto: Arthur Schot)

HAARLEM - De Haarlemse troubadour Paul Marselje trad in 1967 voor het eerst op. Nu, 50 jaar later, keert hij - 67 jaar inmiddels en wonend in het Ramplaankwartier - zaterdag 18 november op uitnodiging terug naar de Waag om te laten horen wat er in die jaren gebeurd is.


In de Waag is het zaterdag 18 november ontspannen, net als 50 jaar geleden. Daar is ook zijn laatste album te koop. Op dat album, 'Een ander gezicht', zijn prima begeleiders te horen, zoals Marcel de Groot, Egon Kracht, Peter Schön en Jolanda Traarbach. Toch gaan de gedachten ook terug naar de begintijd, naar zijn eerste album 'Spoor 3a', genoemd naar zijn allereerste liedje, waar nog steeds bij optredens om gevraagd wordt.

Veel inwoners van Haarlem en omgeving kennen Marselje van zijn jaarlijkse optreden tijdens de populaire Spaarndamse kunstmarkt, als hij gewoon langs de kant van de weg gaat zitten zingen, of misschien ook uit de tijd dat hij raadslid en wethouder van de Spaarnestad was.

Taverne De Waag zit in het historische pand 'De Waag', op de hoek van het Spaarne en de Damstraat. Het optreden begint om 20.00 uur. Kijk voor meer informatie op www.marselje.nl/paulmarselje.

Artikel geplaatst op dinsdag 14 november 2017 - 09:52