Rodi

‘Zonder elkaar gaat het niet lukken’
Weekmarkt geniet met volle teugen van kerstmarkt

(Foto: archief)

HAARLEM – De weekmarkten op de Grote Markt en op de Botermarkt hoeven geen plaats te maken voor de kerstmarkt: de Kerstmarkt staat om de markten heen. “Dit is voor zowel de ondernemers van de weekmarkt als ook die van de kerstmarkt een groot succes gebleken, met uiteindelijk het publiek als grote winnaar gezien de bezoekersaantallen”, geeft Marco Kok, van de reclame- en promotiecommissie van de weekmarkt in Haarlem aan.


De vaste klanten van de weekmarkten worden op de hoogte gesteld door grote tekstdoeken. “Zo kunnen bezoekers zien dat het organiseren van een kerstmarkt samen met een weekmarkt een fantastisch geheel kunnen vormen”, aldus Kok. “De reclamecommissie van de Grote Markt zorgt ervoor dat de kramen ook een leuke kerstuitstraling hebben. Net als op de kerstmarkt zullen onze kramen versierd zijn met kersttakken en om ons te onderscheiden zijn er bij ons ook nog eens talloze rode ballonnen aan de kramen te bewonderen.” De ondernemers van de weekmarkt blijven – net als de ondernemers van de kerstmarkt – tot 19.00 uur open.

Kok is erg te spreken over de samenwerking tussen de kerst- en de weekmarkten. “Voor beide markten hebben wij natuurlijk maar één aanspreekpunt richting de gemeente en dat is Ed Mense van de gemeente Haarlem. De jarenlange samenwerking tussen de gemeente en de marktcommissie zorgen ervoor dat alles behoorlijk in overleg tot stand komt. Voor de zondag van het kerstweekend zullen er ook veel van de vaste ondernemers de markt versterken en zo voor een professionele uitstraling zorgen.”

De ondernemers van de weekmarkt zetten zich samen met de gemeente, de horeca en de ondernemers van de binnenstad en van de kerstmarkt in om van het kerstweekend in Haarlem een groot succes te maken. “Wij proberen om samen dit geweldige weekend verder op de kaart te zetten, want zonder elkaar gaat dit niet lukken.”

Artikel geplaatst op donderdag 07 december 2017 - 13:30