Rodi

Avondje Literatuur in de Pletterij

HAARLEM - Uitgeverij In de Knipscheer brengt op 9 december 2017 een avondje literatuur in de Pletterij. Bezoekers krijgen een gevarieerd programma voorgeschoteld met interviews en beeldpresentaties, met voordrachten door Inge Nicole en Ilona Verhoeven en met muziek van de zangeres Lakshmi.


Aanleiding voor dit programma is het uitkomen van de korte roman ‘De blauwdruk van Capgras’ van Inge Nicole, een indringend en zorgvuldig verteld verhaal in dertig hoofdstukken met veel illustraties van Juliet Koppedraijer. Inge Nicole maakte eerder indruk met de novelle ‘De tranen van de zeegans’, in 2012 bekroond met de Rabobank Cultuurprijs Letteren.

Tweede auteur in het programma is Ilona Verhoeven. Van haar jongste boek ‘Fiets onder de waterspiegel’ wordt 9 december de tweede druk gepresenteerd. Ook in dit boek is het beeld onlosmakelijk van de tekst verbonden. Het merendeel van het boek werd gepubliceerd als de column ‘gevonden situaties’ in NRC Next. Ilona Verhoevens eerste bundel, ‘Voor de eerlijke vinder’ werd in 2013 genomineerd voor de Academica Literatuurprijs voor het beste literaire debuut.

Redacteur en radiomaker Peter de Rijk interviewt de auteurs. De muziek is van Lakshmi. ‘Serious talent’ Lakshmi is een van de belangrijkste nieuwkomers in de popmuziek: ‘Ze maakt de muziek van nu’ (jury grote prijs van Nederland). Lakshmi treedt op zonder band maar met haar vaste gitarist Pascal Voorbraak.

De avond begint om 20.00 uur en wordt u gratis aangeboden door Uitgeverij In de Knipscheer, maar tickets zijn vereist en kunnen gereserveerd worden via www.pletterij.nl. De Pletterij is gevestigd aan de Lange Herenvest 122 in Haarlem.

Artikel geplaatst op maandag 04 december 2017 - 13:09