Rodi

'Cadeautje aan de binnenstad'
Optredens, lichtjes, muziek en activiteiten voor het ultieme kerstgevoel

HAARLEM - Natuurlijk is de markt an sich al een feestje. Elke kraam is voorzien van sfeervolle kerstversiering, de lichtjes zorgen voor extra sprankeling en de lekkere hapjes en drankjes dragen bij aan het ultieme kerstgevoel. Maar, geen kerstmarkt zonder activiteiten, optredens en nog meer lichtjes. De organisatie trekt werkelijk alles uit de kast om de titel 'gezelligste kerstmarkt van Nederland' waar te maken.


"We zijn misschien niet de grootste, maar wel de gezelligste", geeft Ed Mense van de organisatie aan. "Als kerstmarkt worden we elk jaar een beetje groter. Dat vinden we leuk, maar we vinden het veel belangrijker dat we steeds vaker genoemd worden als de 'gezelligste' en de 'leukste'. Met beperkte middelen kun je veel doen, dat bewijzen we nu al een paar jaar. We zien dit echt als een cadeautje aan de binnenstad. De organisatie legt de lat hoog voor zichzelf. "Elk jaar moet het weer een beetje beter dan het voorgaande jaar. Natuurlijk kost dat veel tijd en energie, maar we krijgen er zoveel voor terug! De reacties zijn bijna allemaal positief."

Programma vrijdag


Vrijdag zijn er al verschillende activiteiten op het Hortusplein en in het Raaksgebied. Van 16.00 tot 22.00 uur treedt de kerstman op op het Hortusplein, een live dj zorgt voor muziek. In het Raaksgebied wordt van 20.00 tot 00.00 uur de Silent Night Disco gehouden.

Programma zaterdag


De kerstmarkt wordt zaterdag officieel geopend door 'Koningin Emma'. De stoet vertrekt om 10.30 uur vanaf het stadhuis. De optredens van het Kerstkorenlint beginnen om 12.00 uur met Canto in de Groenmarktkerk. Tot 15.45 uur geven verschillende koren een optreden bij Zang en Vriendschap, in de Gravenzaal en in de Groenmarktkerk. De Kerstmannenband is vanaf 13.00 uur te zien op straat. Het Müllerorgel in de Bavokerk wordt vanaf 13.00 uur bespeeld. Om 13.00 uur treedt Soul Redemption buiten op. De Slingerproef van Foucault is om 13.40 uur te zien in de Bavokerk, om 14.15 uur treedt houtblaasgroep Amuse daar op en vanaf 15.00 uur is hier een excursie naar het Müllerorgel. De Kennemer Christmas Carols Slingers treden om 16.00 uur op in de Bavokerk. Brassbels is van 14.00 tot 15.00 uur buiten te beluisteren. Vanaf 15.00 uur treedt de kerstman op samen met een live dj op het Hortusplein. Het 'Kleine Prinsesje' is vanaf 16.00 uur buiten te bezichtigen. Het Haarlems Winter Bierfestival op het Boereplein start zaterdag om 13.00 uur en duurt tot 21.00 uur. Verder zijn er optredens van dansscholen, de Muggenblazers treden op en er zijn op verschillende locaties oude ambachten te bezichtigen.

Programma zondag


Ook zondag geeft het Kerstkorenlint weer verschillende optredens. Van 12.00 tot 15.45 uur geven zij optredens in Zang en Vriendschap, in de Gravenzaal en in de Groenmarktkerk. Brassbels maakt er vanaf 14.00 uur buiten een feestje van en ook de kerstman en de dj staat vanaf 14.00 uur op het Hortusplein. Om 14.30 en om 16.00 uur start een 'Christmas Experience' in de Bavokerk. Het 'Kleine Prinsesje' is vanaf 16.00 uur buiten te bewonderen. Verder zijn er zondag optredens van de Muggenblazers, van balletgroepen, er zijn de hele dag door oude ambachten te zien op de Grote Markt, de Botermarkt en bij de Bavokerk. Het Bierfestival op het Boereplein wordt zondag van 13.00 tot 19.00 uur gehouden.

Artikel geplaatst op donderdag 07 december 2017 - 08:22

Foto's