Rodi

Kerstmarkt Haarlem steunt kinderafdeling Spaarne Gasthuis
Donatie wordt besteed aan speelterras voor zieke kinderen

(Foto: aangeleverd)

HAARLEM – De kerstmarkt Haarlem steunt dit jaar de kinderafdeling van het Spaarne Gasthuis. Studenten van de opleiding Media- en Entertainmentmanagement van de Hogeschool InHolland mochten namens de organisatie van de kerstmarkt op zoek gaan naar een goed doel en zij dachten daarbij aan het Spaarne Gasthuis.


“Vlak na dit telefoontje hebben we een eerste ontmoeting gehad in het ziekenhuis om kennis met elkaar te maken. We kwamen al snel op het nieuwe dakterras van de kinderkliniek als goed doel. Daarna is het balletje verder gaan rollen. Wij zijn er uiteraard erg trots op om het goede doel te zijn van één van de belangrijkste evenementen van de stad Haarlem”, aldus Klaas Jan Gorter van de Vrienden van het Spaarne Gasthuis. “Wij zijn overigens ook zelf aanwezig tijdens de markt: we verkopen mutsjes en slofjes die door onze collega’s van de afdeling verloskunde zijn gebreid en we geven uitleg over wie we zijn en wat we doen.”

Vrouw & Kind Centrum


Het Spaarne Gasthuis krijgt een Vrouw & Kind Centrum. In dit nieuwe centrum komen de kinderafdeling en het geboortecentrum voor de hele regio. Gynaecologen, verloskundigen, kraamzorg en kinderartsen werken in dit centrum intensief samen om zwangere vrouwen zorg op maat te geven. Een belangrijk onderdeel van het nieuwe Vrouw & Kind Centrum is de kinderkliniek. De kinderkliniek wordt momenteel gerenoveerd om zo tegemoet te komen aan de moderne wensen en eisen die horen bij een omgeving waar zieke kinderen verpleegd worden. In het nieuwe Vrouw Kind Centrum vinden straks zo’n 3.400 bevallingen per jaar plaats en worden dus negen tot tien baby’s per dag geboren. Er komen zestien bevalsuites, 28 kraam- couveusesuites, acht coureusesuites. Op de nieuwe kinderafdeling worden ruim 3.100 kinderen per jaar opgenomen.


Speelterras


De nieuwe kinderafdeling van het Spaarne Gasthuis heeft een saai en kaal dakterras. De Vrienden van het Spaarne Gasthuis willen dit dakterras graag inrichten voor de opgenomen kinderen zodat zij, indien hun situatie dit toelaat, buiten op het dak kunnen spelen. “We willen graag speeltoestellen kopen, zodat de kinderen (en hun ouders) even niet aan hun ziek zijn hoeven te denken, maar kunnen genieten van het speelterras en de frisse buitenlucht. De donatie wordt geheel besteed aan dit nieuwe speelterras”, aldus Gorter.

Warme uitstraling


De renovatie en de verdere bouw van het Vrouw & Kind Centrum worden geheel betaald uit het reguliere investeringsbudget van het Spaarne Gasthuis zelf. Stichting Vrienden Spaarne Gasthuis is verantwoordelijk voor de fondsenwerving voor het Spaarne Gasthuis. De Stichting is opgericht om financiële steun te verwerven voor realisatie van extra’s, extra’s die niet vanuit die reguliere investeringsbudgetten kunnen worden betaald. “Aan Vrienden Spaarne Gasthuis is bij dit specifieke project gevraagd om te helpen om de kinderafdeling een kindvriendelijke en warme uitstraling te geven. Een duidelijke extra voor de patiënten in het nieuwe centrum. Voor de bekostiging van deze extra’s zijn we afhankelijk van bijdragen van vermogende fondsen, bedrijven en particulieren”, legt Gorter uit.

Artikel geplaatst op donderdag 07 december 2017 - 10:37