Rodi

Haarlemse Zara de Clerq op Prinses Christina Concours
Regiofinale zondag 14 januari in de Philharmonie

Zara le Clercq (15 jaar) komt uit Haarlem en speelt piano. (Foto: aangeleverd)

REGIO - Bijna 60 jonge muzikanten van 12 tot en met 19 jaar doen mee aan het Prinses Christina Concours in Haarlem en Zaandam. Zij treden op voor jury en publiek tijdens het eerste regionale concours van 2018 in het weekend van 12 tot en met 14 januari. De selecties worden gehouden in FluXus in Zaandam, vrijdagavond en zaterdag. Zeven deelnemers gaan door naar de regiofinale, zondag 14 januari in de Philharmonie in Haarlem. Publiek is welkom om te komen luisteren.
Tot en met april organiseert het Prinses Christina Concours verspreid over het hele land zes regionale concoursen. Hiervoor hebben zich honderden jonge muzikanten aangemeld, die meedoen in hun eigen regio. Deelnemers aan het concours in Zaandam en Haarlem zijn onder meer afkomstig uit Amstelveen, Schagen, Amsterdam, Haarlem, Bloemendaal, Heemstede en Zaandam.
Zara le Clercq (15 jaar) komt uit Haarlem en speelt piano. “Ik doe mee aan het Prinses Christina Concours, omdat ik ontzettend veel leer van het optreden voor jury en publiek. Je kunt al je liefde en passie voor muziek delen in de fijne sfeer die er in dit concours is.” Alle deelnemers krijgen feedback van de jury, iets waar Zara naar uitkijkt. “De tips geven vaak nieuwe inzichten, waardoor mijn spel weer vooruit gaat.”

Selecties en finale

De selecties van het concours in Zaandam zijn gratis toegankelijk voor publiek. Deelnemers treden ongeveer tien minuten op. Na afloop van alle optredens maakt de jury bekend wie er doorgaan naar de regiofinale in Haarlem. Publiek kan hiervoor een kaartje kopen bij de Philharmonie. De finale begint om 14.30 uur en rond 17.00 uur reiken de heer J.W. Remkes, commissaris van de Koning in de provincie Noord-Holland, en de heer J. Wienen, burgemeester van de gemeente Haarlem, de prijzen uit.
Meer informatie:
www.christinaconcours.nl.

Artikel geplaatst op donderdag 11 januari 2018 - 12:29