Rodi

Diersporen en vogels op Koningshof

(Foto: aangeleverd)

OVERVEEN - IVN Zuid-Kennemerland organiseert zondag 11 februari een excursie voor kinderen van 4 tot 10 jaar en hun ouders. KKoningshof heeft een grote variatie aan dieren die hun sporen achterlaten in het bos. Maar welk spoor hoort nu bij welk dier, welke vogels overwinteren in het bos en hoe komen dieren in de winter aan hun voedsel. Kinderexcursie en gelijktijdig en afzonderlijk een excursie voor volwassenen.


Met een beetje geluk is de bodem van het bos bedekt met sneeuw en zien we sporen van een ree of hert. Op de grond liggen dennenappels met vraatsporen van een eekhoorn of specht. Als je goed zoekt vind je een beukennoot verstopt in een holle boom. Welk dier heeft deze hier achtergelaten en hoe komen al die gaten in een dode boom. Het bos kent nog veel meer geheimen en samen met jullie gaan we op zoek naar die geheimen. De ouders/verzorgers mogen mee en krijgen met een eigen gids een vogelexcursie. Bent u in het bezit van een verrekijker neem deze dan mee.
Vertrek om 11.00 uur parkeerplaats Koningshof, Duinlustweg 26, Overveen. Reserveren en of aanmelden via www.np-zuidkennemerland.nl.

Artikel geplaatst op zondag 04 februari 2018 - 12:13