Rodi

Habib in de Toneelschuur

Habib. (Foto: Serge Ligtenberg)

HAARLEM - In de theatervoorstelling HABIB van ZEP Theaterproducties dagen twee migrantenkinderen elkaar uit om te vertellen over hun ervaringen met liefde, seks en relaties. Hij heeft zijn wortels in Marokko, zij in Turkije. Allebei vechten ze met hun houding ten opzichte van familie en traditie. Terwijl ze ook op zoek zijn naar hun eigen geluk. Is liefde of seks belangrijker dan traditie? De voorstelling is woensdag 21 februari (aanvang 19.30 uur) te zien in de Toneelschuur.


Hoe beïnvloeden keuzes de rest van je leven? Regisseur Bart Oomen heeft samen met de Turkse Evrim Akyigit en de Marokkaanse Said El Abboudi twee personages gecreëerd die alles op tafel gooien over onderwerpen die nog altijd taboe zijn. Er worden geen heilige huisjes gespaard: abortus, prostitutie, seks voor het huwelijk: In HABIB komt het allemaal aan bod.
Het script is gebaseerd op interviews met mensen uit de Arabische wereld en de eigen ervaringen van Said en Evrim. Fictie en realiteit draaien om elkaar heen in een fysieke voorstelling vol humor, snedige teksten, dans en muziek van Dwight Breinburg (Amsterdam Andalusisch Orkest).
Kaarten zijn verkrijgbaar via www.toneelschuur.nl, telefonisch op 023-5173910 of aan de kassa van de Toneelschuur.

Artikel geplaatst op dinsdag 13 februari 2018 - 11:03