Rodi

Nederlandse première in de Kathedraal St. Bavo

(Foto: aangeleverd)

HAARLEM - Het passieconcert door de Bavo Cantorij van het Kathedrale Koor wordt zaterdag 17 maart - aanvang om 19.00 uur - gehouden in de Kathedraal St. Bavo.


De Bavo Cantorij geldt ook wel als het paradepaardje van het Muziekinstituut. Helderheid, souplesse en glans zijn karakteristieken van de hoog geschoolde jonge stemmen van het 25-koppig, zeer ervaren ensemble. Alle zangers zijn opgeleid aan de Koorschool Haarlem en veel van hen zijn ook als vocale solist regelmatig te horen. Tijdens dit sfeervolle passieconcert klinkt a capella muziek van renaissance tot twintigste eeuw; de Goede Week in al zijn facetten. Motetten van Gesualdo en Kuhnau, Lamentaties van Edward Bairstow en delen uit de dubbelkorige mis van Frank Martin. Koormuziek op zijn best in de prachtig gerestaureerde Nieuwe Bavo.
Ook wordt een motet uitgevoerd van George Malcolm. Van zijn hand is de Nederlandse première van het Miserere mei, Deus. George Malcolm was van 1947 tot 1959 als dirigent en organist verbonden aan het koor van Westminster Cathedral in Londen. Beide componisten hebben op hun eigen wijze psalm 51 op muziek gezet. Die van George Malcolm is ook heel bijzonder.
De voorverkoop van de kaarten vindt plaats via www.bavoconcert.nl. Toegangsprijs in de voorverkoop 10 euro en op de avond van het concert aan de deur 12,50 euro. Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang.

Artikel geplaatst op donderdag 08 maart 2018 - 13:22