Rodi

Klassieke muziek uit India

(Foto: aangeleverd)

HAARLEM - Vijf muzikanten vertolken zondag 15 april in het Lichthuis hun liefde voor de Indiase muziek. Zij laten de melodische rijkdom van diverse raga’s wervelen rond de grondtoon en spiegelen deze aan de pulserende, cyclische ritmes van de tabla.


Ad Groot is, naast beeldend kunstenaar in Bergen (NH), gepassioneerd meester op de sitar, de ook letterlijk fijnbesnaarde Noord-Indiase langhalsluit. Kees van Boxtel blaast de bansuri leven in. In zijn handen wordt deze in opzet zo eenvoudige bamboefluit een melodische toverstok die wonderen kan verrichten. Joël Veena laat de Indian Slide-guitar zingen. Als in India gewortelde Amerikaan bezoekt Joël graag op doorreis zijn Hollandse muziekvrienden om samen te genieten van de muziek die hen met hart en ziel verenigt. De begeleiding op de voor de grondtoon onmisbare tanpura verzorgt Josette Pangels en de ritmische hartslag op tabla is in handen van Wim Bosman.
Aanvang om 15.00 uur. Entree is 15 euro aan de deur en in de voorverkoopt - in de winkel van Ananda, Gierstraat 8, 12,50 euro.

Artikel geplaatst op vrijdag 06 april 2018 - 13:08