Rodi

Instant Composers Pool Orchestra (ICP) in de Pletterij

ICP. (Foto: Ben van Duin)

HAARLEM - Het Instant Composers Pool Orchestra (ICP) staat donderdagavond 17 mei op het podium van de Pletterij. Dit is een unieke mogelijkheid om dit legendarische orkest in Haarlem te zien en te horen.


ICP treedt niet meer zo vaak in Nederland op, het orkest heeft zijn werkzaamheden grotendeels verlegd naar het buitenland. ICP werd in 1967 opgericht door onder andere slagwerker Han Bennink en de vorig jaar overleden pianist Misha Mengelberg. De Instant Composers Pool (ICP) speelde een belangrijke rol in de ontwikkeling van de Europese geïmproviseerde muziek en blijft met een nieuwe generatie musici – en Guus Janssen als pianist – een belangrijke kracht op het gebied van modern gecomponeerde muziek en jazz. Door geen groep ter wereld wordt op zo’n hoog niveau geïmproviseerd: een unieke mix van pakkende melodietjes en gekke tonen.
Het concert begint om 20.30 uur, de zaal is open vanaf 20.00 uur. De toegang is 10 euro voor houders van een Haarlempas en bezoekers onder 25 jaar 7,50 euro. Dit concert is geselecteerd door We Are Public. Met een WAP-pas heb je dus gratis toegang. De Pletterij is te vinden aan de Lange Herenvest 122 in Haarlem. Reserveren via www.pletterij.nl.

Artikel geplaatst op maandag 14 mei 2018 - 10:32