Rodi

Proef de Haarlemse Biergeschiedenis

Schilderij brouwerij de Passer en de Valk aan de Bakenessergracht. (Bron: Belastingmuseum Rotterdam)

HAARLEM - Ooit waren er meer dan honderd bierbrouwerijen in Haarlem en was het bierbrouwen de belangrijkste economische activiteit in Haarlem. Beroemde Haarlemmers als Kenau Simonsdochter Hasselaar en Judith Leijster waren kind van een bierbrouwer.


Op de schutterstukken van Frans Hals zijn vele bierbrouwers afgebeeld; kortom in Haarlem was er 'veel leven in de brouwerij'. Het Noord-Hollands Archief organiseert rond het thema bier weer een speciale middag op zondag 10 juni. Naast een lezing en bezichtiging van relevante archiefstukken, wordt een rondwandeling door de stad gehoduen op zoek naar dit roemruchte brouwerij verleden. Bij terugkomst in het Archief proeven de deelnemers vier verschillende bieren met uitleg over hun historische banden.
Deze speciale themamiddag duurt van 13.30 tot 17.30 uur. De kosten zijn 19,50 euro per persoon inclusief consumpties. Aanmelden vooraf is noodzakelijk en kan via info@noord-hollandsarchief.nl of telefonisch 023-517 27 00. Kijk voor meer informatie op www.noord-hollandsarchief.nl.

Artikel geplaatst op zondag 01 juli 2018 - 13:29