Rodi

Esther Ouwehand bij debat over biologisch voedsel in de Petterij

Esther Ouwehand. (Foto: aangeleverd)

HAARLEM - Bij het afsluitende debat van de Pletterij in de Reeks Alles over Voedsel op 14 juni zal Esther Ouwehand, Tweede Kamerlid voor de Partij voor de Dieren deelnemen aan het debat. In dit debat zal biologisch voedsel vergeleken worden met industrieel geproduceerd voedsel.


Daarbij komen zaken aan de orde als verschillen in kwaliteit, duurzaamheid en veiligheid. Maar ook of vegetarisme en veganisme risicovrij zijn. Waar ligt de toekomst: biologisch voedsel of misschien ook industrieel geproduceerd voedsel door de verbetering van de techniek van fotosynthese.
Over deze vragen, die voor iedereen van belang zijn wordt gediscussieerd door drie deskundigen: Esther Ouwehand van de PvdD, die streeft naar fundamentele verandering in onze politiek en samenleving, Ernst van den Ende die met zijn instituut Plant Research wetenschappelijke innovaties onderzoekt en vertaalt die naar gerichte oplossingen voor het bedrijfsleven en Drees Peter van den Bosch directeur van Willem&Drees, een coöperatie van biologische boeren in Nederland die biologische maaltijdboxen op de markt brengt. Het debat wordt geleid door Ellen Mangnus, journalist en ontwikkelingsfilosoof. Ook is er ruimte voor inbreng van de bezoekers.
Het debat begint om 20.00 uur, de toegang is 3 euro en voor houders van de HaarlemPas/jonger dan 25 jaar 1,50 euro. Reserveren via www.pletterij.nl. De Pletterij is gevestigd aan de Lange Herenvest 122 in Haarlem.

Artikel geplaatst op maandag 04 juni 2018 - 10:15