Rodi

Zomeravondconcert in theatertuin de Oerkap

Blazersensemble TenToon. (Foto: aangeleverd)

HAARLEM - Het blazersensemble TenToon geeft vrijdag 29 juni samen met Rens Polman een zomers concert in de theatertuin van het stadsstrand de Oerkap. Zwoele klassieke arrangementen en sfeervolle popnummers moeten zorg dragen van een heerlijke zomeravond.


TenToon is een professioneel ensemble met acht blazers, contrabas en slagwerk. Het ensemble verzorgt onder andere het nieuwjaarsconcert in de Philharmonie. Zij spelen eigen arrangementen van klassieke muziek maar gaan lichte muziek en popmuziek niet uit de weg.
Speciaal voor dit concert wordt samengewerkt met Rens Polman. Rens is singer-songwriter en frontman van zijn band 'Lieve Bertha' maar is ook bekend als presentator bij BNN van programma’s als Drugslab en Spuiten en Slikken. Samen met TenToon slaat Rens een brug tussen klassieke muziek en popmuziek.
Naast Rens verwelkomt TenToon nog twee bijzondere gasten op het podium. Twee winnaars van het HIT (Haarlems Interscholair Toernooi) uit de categorieën ‘klassieke muziek’ en ‘poëzie’ zullen samen met TenToon een optreden verzorgen. Violiste Fleur Overbeek en Robin Groen zullen een mooi Haarlems accent aan het concert gaan geven.
Het optreden vindt plaats op 29 juni. Er zijn twee concerten om 17.00 en om 20.00 uur. Bij het eerste concert kan na afloop een hapje worden gegeten en bij het concert van 20.00 uur kan dat vooraf worden gedaan. De kosten voor dit concert zijn 15 euro per kaartje (inclusief een hapje eten) en kunnen ook worden besteld op de website van TenToon, www.tentoonensemble.nl/tickets. Het stadsstrand is te vinden aan de Harmenjansweg 95 in Haarlem.

Artikel geplaatst op maandag 25 juni 2018 - 10:53