Rodi

Nieuw ensemble rond Oliver Boekhoorn op Klaterklanken

(Foto: Astrid Lems)

HAARLEM - Tijdens het klassieke muziekfestival Klaterklanken op 22 juli presenteert hoboïst Oliver Boekhoorn van het rietkwintet Calefax een nieuw ensemble. Samen met zijn broer Sebastiaan Boekhoorn en de Ierse zangeressen Méabh Begley en Niamh Varian-Barry, brengt het nieuwe ensemble een mix van folk en (niet-) westerse klassieke muziek.


Naast dit nieuwe ensemble, dat nog geen naam heeft, presenteert Klaterklanken tijdens twaalf concertwandelingen op het landgoed Elswout optredens van violiste Rosanne Philippens, marimbaspeelster Tatiana Koleva, het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet en altvioliste Dana Zemtsov. Acteur Ton Meijer speelt samen met vier musici tijdens Klaterklanken de jeugdproductie Be Bach. Klaterklanken wordt afgesloten met de tweede Elswout Symfonie, een muziekproject van Tatiana Koleva die samen met de bezoekers van het festival ter plekke een nieuwe compositie maakt.
Kaarten via www.theater-haarlem.nl of de kassa van de Philharmonie Haarlem, Lange Begijnestraat 11. Be Bach en de 2e Elswout Symfonie zijn gratis toegankelijk. Informatie op www.klaterklanken.nl.

Artikel geplaatst op woensdag 11 juli 2018 - 14:37