Rodi

Spaarndamse kunstmarkten maken vliegende start

(Foto: aangeleverd)

SPAARNDAM - De volgende kunstmarkt in Spaarndam wordt zaterdag 28 juli gehouden. Vorige week begon het seizoen met een druk bezochte en zonovergoten markt. De populaire markt telt aanstaande zaterdag 45 kramen met tal van soorten creaties, schilderijen, sieraden, aquarellen, beelden enzovoorts.


Zaterdag staan er oude bekende, maar ook nieuwe gezichten. De kramen staan langs de historische Westkolk, de oude sluis van het mooie dorp. In de sluis worden de hele dag kleinere schepen geschut. Behalve kramen staan er in de beschutting van de oude huizen ook twee terrassen aan het water, waar het goed toeven is.
Op de markt is er vrijwel de hele dag muziek te horen van Pit Hermans. De Amsterdamse speelt de Roemeens-Hongaarse cimbalom en de Appenzeller hackbrett. Ze is ook een singer-songwriter in zigeunerstijl. Ze studeerde bij Roemeense en Griekse leermeesters. In de Oude Kerk speelt om 14.00 uur het Spaarne Kwartet. De toegang is gratis.
Ook dit jaar is de historische werkgroep Spaarndam van de partij op de markt, met tal van wetenswaardigheden over het oude dorp. De Oude kerk organiseert zoals gewoonlijk een kleine markt met fruit en andere zaken in het kerkelijk centrum aan de Westkolk, waar ook koffie en gebak worden aangeboden.
Kijk voor meer informatie op www.marselje.nl/kunstmarkten. De volgende markten worden gehouden op 4 en 11 en 18 augustus.

Artikel geplaatst op maandag 23 juli 2018 - 09:32