Rodi

De Revolutionairen in Toneelschuur

Een scene uit de Revolutionairen. (Foto: Sanne)

HAARLEM - Winnares van de BNG Bank Theaterprijs, Eline Arbo, regisseert De Revolutionairen, een voorstelling die van 4 tot en met 6 oktober te zien is in de Toneelschuur.


Samen met vijf acteurs en een muzikant maakt ze ditmaal een voorstelling over het gedachtegoed van Albert Camus. Op theatrale en muzikale wijze staan zij stil bij thema’s als idealisme, existentialisme en rechtvaardigheid. En stellen zichzelf de vragen: Hoe ver zijn wij bereid te gaan om onze wereld vorm te geven? Zin we in staat iets te doen of blijven we steken in mooie woorden? Kunnen we theater gebruiken om de wereld mooier te maken of hebben we daar rigoureuzere middelen voor nodig?
Eline Arbo won begin september de BNG Bank Theaterprijs ter waarde van 45.000 euro voor haar regie van de Toneelschuur productie Het lijden van de jonge Werther. De prijs ondersteunt jonge getalenteerde theatermakers. De afgelopen weken was deze prijswinnende voorstelling nog te zien in een aantal uitverkochte theaterzalen.
Kaarten voor De Revolutionairen zijn te koop via www.toneelschuur.nl of bij de kassa van de Toneelschuur, tel: 023 5173910. www.toneelschuurproducties.nl/revolutionairen.

Artikel geplaatst op zondag 30 september 2018 - 21:30