Rodi

Cinekid in de Filmschuur

Film kijken vinden kinderen altijd leuk. (Foto: PR)

HAARLEM - Van zaterdag 20 t/m zondag 28 oktober staat de Filmschuur in het teken van Cinekid: negen dagen lang zijn de allerbeste jeugdfilms te zien. Ook dit jaar wordt Cinekid in de Filmschuur afgesloten met de Springende Spruiten Disco met DJ Belle.


Tijdens Cinekid on Tour zijn de volgende twee films dagelijks te zien: Gordon & Paddy en de zaak van de gestolen nootjes (4), een animatiefilm over inspecteur Gordon de pad en zijn assistent, de muis Paddy. De tweede film is Los Bando (7), een crazy komische road movie vol avonturen met de rockband ‘Los Bando’.
Voor de allerkleinsten zijn er zes korte fantasievolle animatiefilms te zien waarin dieren de hoofdrol spelen: Beestenboel (3). Kinderen die van mysteries houden kunnen hun hart ophalen bij de tekenfilm De Buurtspion (6), waarin Agatha Christine in de kelder van haar nieuwe huis een detectivebureau begint. Van de makers van ‘Ernest & Celestine’ komt de nieuwe hartverwarmende animatiefilm De grote boze vos en andere verhalen (6). In Koningin van Niendorf (9) tenslotte, volgen we de lome zomervakantie vol avonturen van de tienjarige Lea.
Op zondag 28 oktober wordt Cinekid feestelijk afgesloten met de razend populaire Springende Spruiten Disco in Café Toneelschuur. DJ Belle zorgt voor veel swingende dansmuziek. Gratis toegang voor iedereen. Het programmaboekje voor Cinekid is af te halen bij de Filmschuur. Ook is het programma te vinden op www.filmschuur.nl/cinekid.

Artikel geplaatst op zaterdag 20 oktober 2018 - 13:03