Rodi

Twintig jaar Ampzing Genootschap; tijd voor een musical

Feestelijk en chaotische taferelen (Foto: PR)

HAARLEM - In de muzikale show ‘Eglentier doet Ampzing’ viert Theatergroep Eglentier het twintig jarige bestaan van het Haarlemse Ampzing Genootschap. Veel liedjes van dit Genootschap worden vertolkt door de acteurs en zangers van de theatergroep. Bijzonder aan deze vrolijke voorstelling is, dat de mannen van het Ampzing Genootschap zelf ook meespelen. Op 2, 3 en 4 november in het Haarlemmerhout Theater.


Al twintig jaar schrijven en zingen de mannen van het Ampzing Genootschap kleinkunst liedjes van hoog niveau. Daarbij komen een aantal thema’s met grote regelmaat terug: het onnodige gebruik van Engelse leenwoorden, de absurditeit van het moderne bestaan en moeizame relatie van -ouder wordende- mannen met vrouwen. Humor speelt een belangrijke rol, maar ook de ontroering wordt niet geschuwd.

Speciale gasten

De theatergroep, bekend van ‘Café El & Ben; The Musical’, de theatrale wandelingen door de binnenstad en de razend populaire ‘I Love’-spektakels, maakt nu de voorstelling ‘Eglentier doet Ampzing’ waarin twee Haarlemse culturele fenomenen de krachten bundelen. Omdat ook nog eens gevierd wordt dat Ampzing 12 ½ jaar Koopsavonden organiseert is Rolf Erkens, voormalig eigenaar van het café, weer even terug als kastelein. Maar dan wel op het podium. Hij wisselt de voorstellingen af met een andere icoon waar Ampzing, en ook Eglentier, vaak optreedt: Michel Castenmiller, uitbater van café Wapen van Bloemendaal. Andere gasten in de voorstelling zijn (afwisselend) Mylou Frenkcen, Bies van Ede en de zangeressen van Les Tigresses Rouge. Kortom; een muzikaal feest in het Haarlemmerhout Theater.
‘Eglentier doet Ampzing’ op vrijdag 2, zaterdag 3 en zondag 4 november, aanvang: 20.30 uur. Spel: Theatergroep Eglentier. Muziek: Ampzing Genootschap. Regie: Marcel Kragt. Locatie: het Haarlemmerhout Theater, Van Oldenbarneveltlaan 17. Kaarten via www.eglentier.nl .

Artikel geplaatst op vrijdag 02 november 2018 - 10:05