Rodi

Schalkwijk gaat Klassiek met MOV.Ensemble

HAARLEM -

'Schalkwijk gaat klassiek' is een bijzonder project. Het concert dat zaterdag 17 november te zien is in het winkelcentrum van Schalkwijk, is tot stand gekomen door een samenwerking met verschillende partijen. Het winkelcentrum Schalkwijk, Stichting Culturele Activiteiten Schalkwijk, het Conservatorium Amsterdam en het Conservatorium van Rotterdam, Codarts (wereldmuziek) sloegen de handen ineen en geven het saxofoon ensemble MOV.Ensemble een podium.
Het MOV.Ensemble bestaat uit Deborah Witteveen (sopraansaxofoon), Michellina Chan (altsaxofoon), Jos Baggermans (tenorsaxofoon) en Mateusz Pusiewicz (baritonsaxofoon). De vier jonge en bedreven saxofonisten hebben elkaar leren kennen op het Conservatorium van Amsterdam en zijn dit jaar begonnen om met elkaar te gaan spelen. Het MOV.Ensemble onderscheidt zich door een gedurfde programmakeuze en door het verbinden van verschillende kunstdisciplines. Zij danken hun naam aan ‘move’. De letterlijke betekenis van het woord, beweging, is terug te zien in hun spel maar ook in de betekenis van het Engelse werkwoord ‘to move’ willen ze het publiek raken.
Het concert begint om zaterdag 17 november om 13.00 uur op het plein voor voormalige V&D in het winkelcentrum Schalkwijk. Toegang is gratis

Artikel geplaatst op vrijdag 16 november 2018 - 11:38