Rodi

Oscar Benton, Barrelhouse én John the Revelator in Patronaat

Barrelhouse (Foto: PR)

HAARLEM – Na het succes van 100 Jaar Haarlemse Blues waarbij Oscar Benton en John the Revelator een volle Grote Zaal lieten horen hoe Haarlemse Blues klinkt, is het tijd voor een vervolg. Vrijdag 28 december treden aan; Oscar Benton Blues Band, Barrelhouse en John the Revelator. Dit wordt de aftrap van een mooie jubileumtour door het hele land.


Haarlemmer Oscar Benton is zijn carrière begonnen in 1968. Het eerste succes dat hij boekte was het winnen van het prestigieuze Loosdrecht Jazz Concours dat jaar. Acht albums en tientallen singles volgden; zijn nummer Bensonhurst Blues werd een ware hit in binnen- en buitenland.
John the Revelator vierde dit jaar zijn vijftig jarige bestaan. De band heeft in de tijd niet vaak stil gezeten; maar liefst vijftien albums staan op hun naam, met als laatste kindje een prachtige live CD die ook vanavond te koop zal zijn. John the Revelator scoorde met de plaat ‘The Blue Skin Album’ nog lovende recensies en vier sterren in Lust For Life en Blues Magazine.
Deze bluesrock legendes hebben iets te vieren: dit jaar bestaan ze 45 jaar. Dat wordt gevierd met een uitgebreide tour door de lage landen, waarvan het concert in Patronaat de aftrap zal zijn. Na al die jaren heeft Barrelhouse nog altijd dezelfde energie, intimiteit en vitaliteit als bij het eerste optreden in mei 1974 in Mahogany Hall in Edam.
Haarlemse Blues Eindejaarsconcert: Oscar Benton Blues Band Barrelhouse John the Revelator | vrijdag 28 december 2018, 19.30 uur | Patronaat Haarlem.

Artikel geplaatst op maandag 03 december 2018 - 11:56