Rodi

Grote poezenverzameling in Kleinste museum van Haarlem

HAARLEM - Het Kleinste museum van Haarlem presenteert tot en met vrijdag 28 januari 2019 een deel van de poezenverzameling van de Haarlemse schilderes Helen van Vuure. Te zien zijn o.a. gebruiksvoorwerpen waarin de afbeeldingen en vormen van katten zijn verwerkt, zoals een poezeneierwekker die miauwt, een poezenfluitketel (met een muis in de bek), poezen plantenbakjes en poezenbekers. De feestelijke opening van de expositie is op zondag 9 december om 15.00 uur met muziek en drankjes. De toegang is gratis en de opening is openbaar toegankelijk.

Helen van Vuure is een grote kattenliefhebster. Vanaf haar vroegste jeugd verzamelt zij objecten die een link hebben met poezen. ‘’Waarom een kat?, de liefde tussen mens en kat is een raadselachtig soort”, aldus van Vuure, “honden kun je houden, katten alleen maar liefhebben, katten doen wat ze willen, katten kunnen dagen niets doen.’’
Het Kleinste museum van Haarlem presenteert 10x per jaar een uniek voorwerp of verzameling van een min of meer bekende Haarlemmer. Het Kleinste museum van Haarlem is onderdeel van Kunst centrum Haarlem aan de Gedempte Oude Gracht 117-121in Haarlem en is open van dinsdag tot en met zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur. In verband met de decembermaand is de het kunstcentrum ook open op de zondagen: 2, 9, 16 en 23 december tussen 12.00-17.00 uur. Kijk voor meer informatie op:www.kunstcentrum-haarlem.nl.

Artikel geplaatst op zondag 30 december 2018 - 09:03