Rodi

Scrooge voorstelling voor jong en oud

Een scène uit de voorstelling die te zien is tot en met 6 januari. (Foto: PR)

HAARLEM - Scrooge is terug, en hoe! Deze Haarlemse kersttraditie biedt dit jaar Dickens met een twist. Een bonte voorstelling voor jong (8) en oud, vol muziek, humor en een bijzondere vormgeving.


Stadsschouwburg Haarlem staat de hele kerstvakantie in het teken van de nieuwe Scrooge-voorstelling. Het beroemde verhaal van Charles Dickens over de vrek Scrooge, zijn overleden compagnon Marley, zijn trouwe kantoorbediende Bob Cratchit en de drie geesten wordt dit keer op zijn kop gezet door de acteurs van de Haarlemse Toneelgroep Het Volk en zo’n dertig andere spelers, musici en dansers, waaronder veel kinderen. De tekst is onder handen genomen door de succesvolle toneelschrijver Don Duyns (‘Woef Side Story’ en ‘Snorro’), de regie is in handen van Javier Lopéz Piñón.

Droomwereld

Ga mee naar de tijd en sfeer van Dickens, de 19e eeuw. De beroemde Haarlemse ontwerper Rieks Swarte (‘Hondje’, ‘Ja Zuster, Nee Zuster’ en ‘Potters beesten’) geeft er helemaal zijn eigen draai aan met een vernuftig spektakel waar de verbeeldingskracht van af spat. Met ingenieuze decors, bijzonder poppenspel en doordachte humor creëert hij een fantasierijke droomwereld. Toneelschrijver Don Duyns grossiert in grappen die perfect passen bij de droogkomische acteurs van Het Volk. Kortom, een Christmas Carol zoals je er nog nooit één gezien hebt.
Mis het niet

‘Scrooge!’ blijft een verhaal van alle tijden, want ongelijkheid bestaat nog steeds. Net als zuinige rijkaards die een lesje moeten leren. Dit muzikale spektakel vol humor en verbeelding is een geweldige voorstelling voor het hele gezin. Komt dat zien!
19 december tot en met 6 januari in de Stadsschouwburg Haarlem. www.theater-haarlem.nl.

Artikel geplaatst op woensdag 19 december 2018 - 09:14