Rodi

Jan Akkerman: Knight of the Guitar!

Jan Akkerman en Leif de Leeuw. (Foto: Reinout Bos)

HAARLEM - Vijf Nederlands topgitaristen op één podium, dat is op vrijdag 25 januari ‘Knight of the Guitar’ in het Patronaat. Ofwel met een toepasselijke woordspeling: Ridder met een gitaar. De vijf Hollandse ‘gitaarridders’ zijn achtereenvolgens: Jan Akkerman, Anton Goudsmit (New Cool Collective, Ploctones), Ruben Hoeke (o.a. Beth Hart), John Hayes (Mother’s Finest) en Leif de Leeuw (Beste bluesrock-gitarist van de Benelux-Award).


Ze zijn allen meester in hun eigen genre, maar bewegen ook geregeld over muzikale grenzen heen en dat zal tijdens deze gezamenlijke tour zeker opnieuw gaan gebeuren. Muzikaal vuurwerk van de bovenste plank. Het vijftal zal op het podium worden ondersteund door Jan Akkermans vaste band en de vocalisten Brown Hill en Laurie Akkerman.
Bedenker van de ‘Knight of the Guitar’, Jan Akkerman, wilde er enige tijd geleden een traditie van maken om op en rond zijn verjaardag (24 december), een muzikaal event te organiseren. Dat is ondertussen op een prettige manier uit de hand gelopen met een complete tour! Bij deze editie zullen de heren gitaristen laten horen wat er allemaal uit een gitaar gehaald kan worden!
Knight of the Guitar: Jan Akkerman, Anton Goudsmit, Ruben Hoeke, John Hayes en Leif de Leeuw | vrijdag 25 januari 2019 | Patronaat Haarlem | zaal open 19.30 u – Aanvang 20.00 uur | Toegang € 24,50

Artikel geplaatst op zondag 20 januari 2019 - 11:33