Rodi

Werk in de zorg is tof

Speeddaten bij de Hartekamp Groep afgelopen zomer. (Foto aangeleverd)

HEEMSTEDE - De zorginstellingen zijn hard op zoek naar nieuwe medewerkers. Ook wij van de Hartekamp Groep, Dat is best lastig, maar we lieten meteen zien hoe innovatief wij zijn. Zo hebben we vorig jaar een rap laten maken en organiseerden we speeddates in tuinen van onze locaties met een hapje en een drankje. Een DJ zorgde voor de muziek tijdens de sollicitatiegesprekken. Dat was leuk en we hebben er veel enthousiaste collega’s aan overgehouden. Maar nog niet genoeg.


Mensen denken dat werken in de zorg eentonig is. Zeker in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Het idee heerst dat je niet met ze kunt communiceren en alleen maar de hele dag luiers aan het verschonen bent. Niets is minder waar.
Joke Velraeds (39) werkt op het Bosuilplein op locatie Hartekamp in Heemstede. Zij vertelt: ,,Elke dag is anders. Het is nooit saai. Wat wij doen is ‘klein kijken’. Dat betekent dat we heel goed naar cliënten kijken en er uit halen wat er in zit. Dus uitgaan van de mogelijkheden, niet van wat er niet kan. En dat kan in hele kleine dingen zitten. Ik werk met EMB cliënten (Ernstig Meervoudig Beperkt) en één van mijn cliënten is Henk. Toen de zus van Henk hier eens op bezoek was, vroeg ze mij om Henk een kus op zijn wang te geven. Henk is een cliënt die moeilijk communiceert, hij praat niet, maar ik gaf hem een kus en hij begon helemaal te stralen. Op dat moment ben je door de bubble heen gebroken waar hij in leeft en dat is zo vet als je dat bereikt.
Naast zorg verlenen is het ook leuk om nieuwe mensen die bij ons willen werken op te leiden. We kunnen altijd mensen gebruiken. En het is zulk mooi werk.”
Van 11 tot en met 16 maart is de Week van Zorg en Welzijn. De nadruk in deze week ligt op het werven van nieuwe medewerkers in de zorg met de slogan Zorg.Ik? In de Provincie Noord-Holland Hal in Haarlem wordt daarom op 14 maart een carrièrebeurs georganiseerd door samen Voor Betere Zorg (VBZ) met verschillende organisaties die werkzaam zijn in de zorgsector. De Hartekamp Groep is daar ook aanwezig. Kom langs op onze stand en kijk welke leertrajecten er voor jou mogelijk zijn. Ook voor zij-instromers hebben we aantrekkelijke werk/leertrajecten. Mocht je niet kunnen wachten tot de carrièrebeurs, kijk dan op onze website (www.hartekampgroep.nl) wat de mogelijkheden zijn.

Artikel geplaatst op donderdag 17 januari 2019 - 12:03