‘Alles draait hier om lekker’
’t Winckeltje is klaar voor de toekomst
EGMOND AAN ZEE – Al veertig jaar lang levert ’t Winckeltje delicatessen op elk vlak. Noten, kaas, vleeswaren, wijn, verse tapas en nog veel meer. “Alles wat de winkel uit gaat moet lekker zijn”, zegt Jorgen van Amstel, die in 1991 de winkel van zijn vader Dick overnam. “Dat is ook wat mijn vrouw Thessa en ik onze medewerkers op het hart drukken. Niet alleen de producten moeten lekker zijn, ook de service. Eigenlijk draait alles hier om lekker.”
Dick van Amstel begon in 1987 met een bescheiden delicatessenwinkel aan de Voorstraat. In de volksmond werd de onderneming ’t Winckeltje noten en kaas genoemd. “In de loop der jaren is het aanbod veranderd”, legt van Amstel uit. “Mensen zijn anders gaan koken. We hebben nu veel meer luxe producten en ook zijn we veel meer vers gaan doen. Zoals onze lekkere verse tapas.”
“We hebben veel trouwe klanten en daar zijn we zuinig op”, vervolgt hij. “We proberen dan ook om niet alleen in kwaliteit, maar ook in service net een stapje verder te gaan. Zo worden bestellingen gratis thuis bezorgd. De laatste jaren zijn we steeds meer catering gaan doen, waarbij we alleen de spullen die we uit de winkel halen in rekening brengen. Het mooi opmaken van de schalen en de tijd die we daar mee kwijt zijn is service van de zaak.”
Naast vers en lekker is ook biologisch een belangrijke kernwaarde in ’t Winckeltje. “Onze noten en kaas, maar ook de vleeswaren zijn puur biologisch, onbehandeld en onbespoten. Sinds kort hebben we een nieuwe huisstijl, nieuwe wijnlijn, groene stroom en de motoren van de koelmachines zijn vervangen zodat ze stiller en zuiniger zijn. Dus ook op dat gebied zijn we lekker én biologisch bezig!”
Het is duidelijk - ’t Winckeltje is klaar voor de toekomst en gaat op naar het gouden jubileum.
Reacties (0)